🥒 Šalta bulvių ir agurkų sriuba su kefyru

Produktai
  • 1 l
    Kefyras (tirštas)
  • 500 g
    Virtos bulvės
  • 300 g
    Švieži agurkai
  • 1 pundelis
    Krapai
  • 1 pundelis
    Svogūnų laiškai
Produktai
  • 1 l
    Kefyras (tirštas)
  • 500 g
    Virtos bulvės
  • 300 g
    Švieži agurkai
  • 1 pundelis
    Krapai
  • 1 pundelis
    Svogūnų laiškai
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

 

  • 1 litras tirštesnio kefyro

  • 500 g virtų bulvių (geriausia virti su lupenomis, tada nulupti)

  • 300 g šviežių agurkų

  • 1 pundelis šviežių krapų

  • 1 pundelis svogūnų laiškų

  • Druska – pagal skonį

  • 1
    Pasiruošk bulves

    Jei bulvės dar nevirtos – išvirk jas su lupenomis ir leisk atvėsti. Nulupk ir supjaustyk nedideliais kubeliais. Sudėk į didelį dubenį.
    Patarimas: Jei turi likusių virtų bulvių iš vakarienės – tai puikus būdas jas panaudoti!

  • 2
    Sutarkuok ar supjaustyk agurkus

    Agurkus supjaustyk mažais kubeliais arba, jei nori šiek tiek kitokios tekstūros – stambiai sutarkuok. Jei odelė stora ar karti – nulupk. Sudėk prie bulvių.
    Patarimas: Rinkis kietus, tvirtus agurkus – jie išlaikys traškumą sriuboje.

  • 3
    Paruošk žalumynus

    Krapus ir svogūnų laiškus smulkiai sukapok. Pabarstyk šiek tiek druskos ir patrink šaukštu ar grūstuve – taip išryškės jų aromatas. Tuomet sudėk į dubenį su daržovėmis.
    Patarimas: Tinka naudoti ir šiek tiek petražolių ar net špinatų lapelių dėl papildomos gaivos.

  • 4
    Sumaišyk su kefyru

    Į dubenį supilk šaltą kefyrą ir viską gerai išmaišyk. Paragauk – jei reikia, papildomai įberk druskos.
    Patarimas: Jei kefyras labai tirštas – įpilk šiek tiek šalto virinto vandens ar natūralių pasukų.

  • 5
    Patiekimas

    Patiek šaltą – galima iškart arba palaikius šaldytuve 30 min. Sriubą galima apibarstyti papildomais žalumynais. Prie jos puikiai tinka virti kiaušiniai arba juodos duonos skrebučiai.

Maistinė vertė

Lengva ir gaivi šalta sriuba su bulvėmis, agurkais ir kefyru – puikus pasirinkimas vasaros pietums ar vakarienei, be burokėlių ir be rūpesčių.

  • Kalorijos:
    55 kcal
  • Baltymai:
    2 g
  • Riebalai:
    2 g
  • Angliavandeniai:
    7 g

Šią sriubą gaminau karštą vasaros dieną – naudodama jau iš anksto virtas bulves. Agurkus supjausčiau labai smulkiai, o kefyrą maišiau su trupučiu šalto vandens – kad būtų lengvesnė konsistencija. Prie sriubos patiekiau virtus kiaušinius per pusę ir riekelę juodos duonos. Tobula alternatyva šaltibarščiams, kai norisi kažko be burokėlių.