🥗 Kvinojos salotos su avokadu ir vyšniniais pomidoriukais

Produktai
  • 60 g
    Kvinoja
  • 1 vnt
    Avokadas
  • 8-10 vnt
    Vyšniniai pomidoriukai
Produktai
  • 60 g
    Kvinoja
  • 1 vnt
    Avokadas
  • 8-10 vnt
    Vyšniniai pomidoriukai
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

  • 120 g virtos kvinojos (~60 g sausos kvinojos prieš virimą)

  • 1 prinokęs avokadas

  • 8–10 vyšninių pomidoriukų

  • 1/4 raudonojo svogūno

  • 1 šaukštas citrinos sulčių

  • 1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • Druska, pipirai – pagal skonį

  • 1
    Išvirk kvinoją

    Jei naudoji sausą kvinoją, ją nuplauk sietelyje po šaltu vandeniu (tai pašalina kartumą), tada virk santykiu 1:2 su vandeniu apie 12–15 min, kol išbrinks ir taps puri. Leisk jai atvėsti.
    Patarimas: Jei turi likusios virtos kvinojos – naudok ją šaldytuve, tai dar pagreitins gaminimą.

  • 2
    Pjaustyk daržoves

    Avokadą nulupk, išimk kauliuką ir supjaustyk vidutiniais kubeliais. Pomidoriukus perpjauk per pusę arba į ketvirčius. Svogūną supjaustyk itin plonais griežinėliais.
    Patarimas: Jei svogūnas labai aitrus – pamirkyk jį 5 min citrinos sultyse, tai sušvelnins skonį.

  • 3
    Sumaišyk viską dubenyje

    Dideliame dubenyje sumaišyk kvinoją, avokadą, pomidoriukus ir svogūną. Užpilk alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardink druska bei pipirais.
    Patarimas: Jei gamini iš anksto, avokadą dėk prieš pat patiekiant, kad nepajuoduotų.

  • 4
    Patiek

    Salotas galima valgyti iš karto šiltas, arba palaikyti šaldytuve 30 min – puikiai tinka valgyti atšalus. Tai puikus pasirinkimas pietums darbe, iškylai ar net lengvai vakarienei.

Šias salotas pirmą kartą ruošiau pietums į darbą – kvinoją išsiviriau vakare, o ryte tik supjausčiau avokadą ir pomidoriukus. Labai patiko, kad salotos išlieka šviežios net po kelių valandų. Naudojau švelnesnio skonio alyvuogių aliejų ir net pabandžiau šlakelį granatų sulčių vietoje citrinos – rezultatas buvo dar gaivesnis! Jei reikia sočiau – įmaišyk keptų avinžirnių.