- 60 gKvinoja
- 1 vntAvokadas
- 8-10 vntVyšniniai pomidoriukai
🛒 Ingredientai
-
120 g virtos kvinojos (~60 g sausos kvinojos prieš virimą)
-
1 prinokęs avokadas
-
8–10 vyšninių pomidoriukų
-
1/4 raudonojo svogūno
-
1 šaukštas citrinos sulčių
-
1–2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
Druska, pipirai – pagal skonį
- 1Išvirk kvinoją
Jei naudoji sausą kvinoją, ją nuplauk sietelyje po šaltu vandeniu (tai pašalina kartumą), tada virk santykiu 1:2 su vandeniu apie 12–15 min, kol išbrinks ir taps puri. Leisk jai atvėsti.
Patarimas: Jei turi likusios virtos kvinojos – naudok ją šaldytuve, tai dar pagreitins gaminimą. - 2Pjaustyk daržoves
Avokadą nulupk, išimk kauliuką ir supjaustyk vidutiniais kubeliais. Pomidoriukus perpjauk per pusę arba į ketvirčius. Svogūną supjaustyk itin plonais griežinėliais.
Patarimas: Jei svogūnas labai aitrus – pamirkyk jį 5 min citrinos sultyse, tai sušvelnins skonį. - 3Sumaišyk viską dubenyje
Dideliame dubenyje sumaišyk kvinoją, avokadą, pomidoriukus ir svogūną. Užpilk alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardink druska bei pipirais.
Patarimas: Jei gamini iš anksto, avokadą dėk prieš pat patiekiant, kad nepajuoduotų. - 4Patiek
Salotas galima valgyti iš karto šiltas, arba palaikyti šaldytuve 30 min – puikiai tinka valgyti atšalus. Tai puikus pasirinkimas pietums darbe, iškylai ar net lengvai vakarienei.
Šias salotas pirmą kartą ruošiau pietums į darbą – kvinoją išsiviriau vakare, o ryte tik supjausčiau avokadą ir pomidoriukus. Labai patiko, kad salotos išlieka šviežios net po kelių valandų. Naudojau švelnesnio skonio alyvuogių aliejų ir net pabandžiau šlakelį granatų sulčių vietoje citrinos – rezultatas buvo dar gaivesnis! Jei reikia sočiau – įmaišyk keptų avinžirnių.