🔥 Greitai marinuotas šašlykas su garstyčiomis, medumi ir citrina

    Produktai
    • 2 kg
      Kiaulienos sprandinė
    • 3 vnt
      Svogūnai
    • 5 Skiltelės
      Česnakas
    • 2 vnt
      Citrinos
    • 2 Šaukštai
      Medus
    • 2 Šaukštai
      Garstyčios
    • 1 Šaukštelis
      Aitriosios paprikos milteliai
    Produktai
    • 2 kg
      Kiaulienos sprandinė
    • 3 vnt
      Svogūnai
    • 5 Skiltelės
      Česnakas
    • 2 vnt
      Citrinos
    • 2 Šaukštai
      Medus
    • 2 Šaukštai
      Garstyčios
    • 1 Šaukštelis
      Aitriosios paprikos milteliai
    🧑‍🍳 Gaminimo eiga

    🛒 Ingredientai

     

    • 2 kg kiaulienos sprandinės

    • 3 svogūnai

    • 5 česnako skiltelės

    • 2 citrinos

    • 2 šaukštai medaus

    • 2 šaukštai garstyčių (klasikinių)

    • 2 šaukštai aliejaus

    • 2 šaukšteliai prieskonių šašlykams

    • 1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių

    • 1
      Supjaustyk mėsą

      Kiaulienos sprandinę supjaustyk vienodais gabalėliais – maždaug 4–5 cm dydžio. Taip ji tolygiai iškeps ir neperdžius.
      Patarimas: Nepjauk per mažai – mėsa per greitai išdžius ant grilio.

    • 2
      Prieskoniai ir citrusai

      Mėsą suberk į dubenį, pabarstyk prieskoniais šašlykams bei aitriosios paprikos milteliais. Gerai paminkyk, kad prieskoniai pasiskirstytų. Išspausk dviejų citrinų sultis ir dar kartą paminkyk.
      Patarimas: Citrina ne tik suteikia rūgštelės, bet ir minkština mėsą.

    • 3
      Paruošk marinatą

      Atskiram inde sumaišyk aliejų, medų ir garstyčias. Svogūnus ir česnakus sutrink elektriniu trintuvu (arba smulkiai supjaustyk) ir įmaišyk į mišinį. Supilk ant mėsos.
      Patarimas: Svogūnus naudok saldžesnio skonio – jie nebus aitrūs, bet sustiprins aromatą.

    • 4
      Marinuok

      Suminkyk viską rankomis, kad mėsa pasidengtų marinatu. Uždenk dubenį ir palaikyk kambario temperatūroje 2–3 valandas. Jei turi daugiau laiko – marinuok šaldytuve per naktį.
      Patarimas: Laikant šaldytuve – išimk mėsą bent 30 min prieš kepimą, kad atšiltų iki kambario temperatūros.

    • 5
      Kepk

      Suverk mėsą ant iešmų ir kepk virš įkaitusių žarijų ~20–25 minutes, vis pavartydamas.
      Patarimas: Gali naudoti ir grilio keptuvę ar elektrinį grilį, bet anglys suteiks autentišką skonį.

    Maistinė vertė

    Greitas ir kvapnus šašlykas su citrinos, garstyčių ir medaus marinatu – puikus pasirinkimas vasaros griliui. Paruošiamas vos per kelias valandas!

    • Kalorijos:
      260 kcl
    • Baltymai:
      18 g
    • Riebalai:
      20 g
    • Angliavandeniai:
      3 g

    Šį šašlyką gaminau ekspromtu – saulė pasirodė netikėtai, o svečiai pasibeldė jau pakeliui. Citrina ir medus labai greitai padarė savo darbą – mėsa tapo minkšta ir sultinga, o česnakų–garstyčių aromatas buvo nepamirštamas. Kepiau ant anglių, o prie šašlykų padaviau raugintų agurkų ir paprastų virtų bulvių su krapais – viskas dingo nuo stalo per pirmą pusvalandį.