- 2 kgKiaulienos sprandinė
- 3 vntSvogūnai
- 5 SkiltelėsČesnakas
- 2 vntCitrinos
- 2 ŠaukštaiMedus
- 2 ŠaukštaiGarstyčios
- 1 ŠaukštelisAitriosios paprikos milteliai
🛒 Ingredientai
-
2 kg kiaulienos sprandinės
-
3 svogūnai
-
5 česnako skiltelės
-
2 citrinos
-
2 šaukštai medaus
-
2 šaukštai garstyčių (klasikinių)
-
2 šaukštai aliejaus
-
2 šaukšteliai prieskonių šašlykams
-
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių
- 1Supjaustyk mėsą
Kiaulienos sprandinę supjaustyk vienodais gabalėliais – maždaug 4–5 cm dydžio. Taip ji tolygiai iškeps ir neperdžius.
Patarimas: Nepjauk per mažai – mėsa per greitai išdžius ant grilio. - 2Prieskoniai ir citrusai
Mėsą suberk į dubenį, pabarstyk prieskoniais šašlykams bei aitriosios paprikos milteliais. Gerai paminkyk, kad prieskoniai pasiskirstytų. Išspausk dviejų citrinų sultis ir dar kartą paminkyk.
Patarimas: Citrina ne tik suteikia rūgštelės, bet ir minkština mėsą. - 3Paruošk marinatą
Atskiram inde sumaišyk aliejų, medų ir garstyčias. Svogūnus ir česnakus sutrink elektriniu trintuvu (arba smulkiai supjaustyk) ir įmaišyk į mišinį. Supilk ant mėsos.
Patarimas: Svogūnus naudok saldžesnio skonio – jie nebus aitrūs, bet sustiprins aromatą. - 4Marinuok
Suminkyk viską rankomis, kad mėsa pasidengtų marinatu. Uždenk dubenį ir palaikyk kambario temperatūroje 2–3 valandas. Jei turi daugiau laiko – marinuok šaldytuve per naktį.
Patarimas: Laikant šaldytuve – išimk mėsą bent 30 min prieš kepimą, kad atšiltų iki kambario temperatūros. - 5Kepk
Suverk mėsą ant iešmų ir kepk virš įkaitusių žarijų ~20–25 minutes, vis pavartydamas.
Patarimas: Gali naudoti ir grilio keptuvę ar elektrinį grilį, bet anglys suteiks autentišką skonį.
Greitas ir kvapnus šašlykas su citrinos, garstyčių ir medaus marinatu – puikus pasirinkimas vasaros griliui. Paruošiamas vos per kelias valandas!
- Kalorijos:260 kcl
- Baltymai:18 g
- Riebalai:20 g
- Angliavandeniai:3 g
Šį šašlyką gaminau ekspromtu – saulė pasirodė netikėtai, o svečiai pasibeldė jau pakeliui. Citrina ir medus labai greitai padarė savo darbą – mėsa tapo minkšta ir sultinga, o česnakų–garstyčių aromatas buvo nepamirštamas. Kepiau ant anglių, o prie šašlykų padaviau raugintų agurkų ir paprastų virtų bulvių su krapais – viskas dingo nuo stalo per pirmą pusvalandį.