🍖 Ant grotelių kepti maltos mėsos kotletai

Produktai
  • 700 g
    Kiaulienos faršas
  • 300 g
    Jautienos faršas
  • 2 vnt
    Kiaušiniai
  • 1 vnt
    Bulvė
  • 1 vnt
    Svogūnas
  • 3 Šaukštai
    Krakmolas
Produktai
  • 700 g
    Kiaulienos faršas
  • 300 g
    Jautienos faršas
  • 2 vnt
    Kiaušiniai
  • 1 vnt
    Bulvė
  • 1 vnt
    Svogūnas
  • 3 Šaukštai
    Krakmolas
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

  • 700 g kiaulienos faršo

  • 300 g jautienos faršo

  • 2 kiaušiniai

  • 1 nedidelė žalia bulvė (tarkuota)

  • 1 svogūnas

  • 3 valg. šaukštai krakmolo

  • 1 arb. šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių

  • 0,5 arb. šaukštelio čili pipirų (nebūtina)

  • Druska – pagal skonį

  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį

  • 1
    Pasiruošk svogūną

    Svogūną smulkiai supjaustyk ir trumpai pakepink keptuvėje su lašeliu aliejaus – kol taps skaidrus. Tai pašalins aštrumą ir saldins skonį.
    Patarimas: Jei nori ryškesnio skonio – naudok žalią svogūną, bet keptas labiau tinka griliui.

  • 2
    Paruošk faršo masę

    Į didelį dubenį sudėk abu faršus, įmušk kiaušinius, sutarkuok žalią bulvę (su visu skysčiu), įberk visus prieskonius, sudėk krakmolą ir kepintą svogūną.
    Patarimas: Krakmolas suteikia kotletams vientisumo ir padeda išlaikyti sultingumą.

  • 3
    Išminkyk masę

    Rankomis arba maišytuvu gerai išminkyk viską, kol gausi vienalytę, šiek tiek lipnią masę.
    Patarimas: Jei masė per skysta – įdėk papildomą šaukštą krakmolo arba šiek tiek džiūvėsėlių (jei nebūtina be glitimo).

  • 4
    Formuok kotletus

    Drėgnomis rankomis formuok apvalius, šiek tiek suplokštintus kotletus. Rekomenduojama daryti ~2 cm storio – jie greičiau ir tolygiau iškeps.

  • 5
    Kepimas ant grotelių

    Kepk ant įkaitusių žarijų ar grilio 20–25 min, vis pavartydamas. Jei karštis labai didelis ir paviršius greitai skrunda – gali šiek tiek pašlakstyti alumi.
    Patarimas: Jei naudoji grilio keptuvę – tepk paviršių aliejumi, kad nesviltų.

Maistinė vertė

Sultingi kotletai ant grotelių iš kiaulienos ir jautienos faršo – paprastas, bet labai skanus grilio receptas. Idealu šeimos vakarienei ar savaitgalio iškylai!

  • Kalorijos:
    230 kcl
  • Baltymai:
    16 g
  • Riebalai:
    17 g
  • Angliavandeniai:
    3 g

Kotletus dariau iš mišinio faršo – kiauliena suteikia sultingumo, o jautiena – švelnumo. Krakmolas tikrai padėjo išlaikyti formą ir neleistų jiems byrėti ant grotelių. Jei lauke labai karšta – iš pradžių apkepiau aukščiau nuo žarijų, o paskui nuleidau arčiau, kad susiformuotų plutelė. Patiekiau su keptomis cukinijomis ir šviežiu pomidorų padažu. Paprasta, bet visiškai vasariška!