- 500 gVištienos širdelės
- Pusė StiklinėsSojų padažas
- 3 ŠaukštaiAliejus
- 1 vntČili pipiras
- 2 ŠaukštaiCitrinos sultys
- Prieskoniai vištienai
🛒 Ingredientai
Pagrindui:
-
500 g vištienos širdučių
Marinatui:
-
0,5 stiklinės (apie 100–120 ml) sojų padažo
-
3 šaukštai aliejaus (geriausia – saulėgrąžų ar alyvuogių)
-
1 šviežias čili pipiras (smulkintas)
-
2–3 šaukštai citrinos sulčių
-
Druska ir pipirai – pagal skonį
-
Prieskoniai vištienai – apie 1 šaukštelis (pvz., saldžioji paprika, česnakas, džiovinti žalumynai)
- 1Paruošk širdeles
Nuvalyk širdeles – išpjauk gyslas ir krešulius, jei yra. Gerai nuplauk po šaltu vandeniu, leisk nuvarvėti.
Patarimas: Jei turi laiko – po plovimo dar pamirkyk šaltame vandenyje 15 min, kad išsivalytų kraujas. - 2Pagamink marinatą
Mažame dubenėlyje sumaišyk sojų padažą, aliejų, smulkintą čili pipirą, citrinos sultis, prieskonius ir truputį druskos (ne per daug – sojų padažas sūrus).
Patarimas: Jei čili nori švelnesnio – naudok aitriąją papriką be sėklų arba keisk į saldžiąją. - 3Marinuok širdeles
Suberk širdeles į dubenį, užpilk marinatu, gerai išmaišyk rankomis. Uždenk ir laikyk šaldytuve 4–6 val.
Patarimas: Geriausia marinuoti uždarytame inde arba maišelyje – taip skoniai įsigeria tolygiau. - 4Kepimas
Suverk širdeles ant iešmų (galima naudoti ir metalinius, ir medinius – pastaruosius pamirkyk vandenyje prieš kepant). Kepk virš vidutinio karštumo žarijų apie 15–20 min, vis pavartydamas.
Patarimas: Neperkept – širdelės neturi tapti guminės. Pakanka, kad vidus būtų minkštas, o paviršius – vos apskrudęs.
- Kalorijos:160 kcal
- Baltymai:17 g
- Riebalai:9 g
- Angliavandeniai:1 g
Vištienos širdeles pirkau šviežias – tai labai svarbu, nes šaldytos dažnai tampa guminės. Marinavau su sojų padažu ir čili – skonis išėjo sodrus, bet ne per aštrus. Labai tiko su ryžiais ir agurkų salotomis. Jei kepi ant grotelių, būtinai vartyk dažnai – širdelės mažos, tad iškepa greitai. O jei lieka – kitą dieną supjausčiau ir įdėjau į salotas. Puikus užkandis be atliekų!