💛 Vištienos širdučių šašlykas su sojų–čili marinatu

Produktai
  • 500 g
    Vištienos širdelės
  • Pusė Stiklinės
    Sojų padažas
  • 3 Šaukštai
    Aliejus
  • 1 vnt
    Čili pipiras
  • 2 Šaukštai
    Citrinos sultys
  • Prieskoniai vištienai
Produktai
  • 500 g
    Vištienos širdelės
  • Pusė Stiklinės
    Sojų padažas
  • 3 Šaukštai
    Aliejus
  • 1 vnt
    Čili pipiras
  • 2 Šaukštai
    Citrinos sultys
  • Prieskoniai vištienai
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

Pagrindui:

  • 500 g vištienos širdučių

Marinatui:

  • 0,5 stiklinės (apie 100–120 ml) sojų padažo

  • 3 šaukštai aliejaus (geriausia – saulėgrąžų ar alyvuogių)

  • 1 šviežias čili pipiras (smulkintas)

  • 2–3 šaukštai citrinos sulčių

  • Druska ir pipirai – pagal skonį

  • Prieskoniai vištienai – apie 1 šaukštelis (pvz., saldžioji paprika, česnakas, džiovinti žalumynai)

  • 1
    Paruošk šir­deles

    Nuvalyk širdeles – išpjauk gyslas ir krešulius, jei yra. Gerai nuplauk po šaltu vandeniu, leisk nuvarvėti.
    Patarimas: Jei turi laiko – po plovimo dar pamirkyk šaltame vandenyje 15 min, kad išsivalytų kraujas.

  • 2
    Pagamink marinatą

    Mažame dubenėlyje sumaišyk sojų padažą, aliejų, smulkintą čili pipirą, citrinos sultis, prieskonius ir truputį druskos (ne per daug – sojų padažas sūrus).
    Patarimas: Jei čili nori švelnesnio – naudok aitriąją papriką be sėklų arba keisk į saldžiąją.

  • 3
    Marinuok širdeles

    Suberk širdeles į dubenį, užpilk marinatu, gerai išmaišyk rankomis. Uždenk ir laikyk šaldytuve 4–6 val.
    Patarimas: Geriausia marinuoti uždarytame inde arba maišelyje – taip skoniai įsigeria tolygiau.

  • 4
    Kepimas

    Suverk širdeles ant iešmų (galima naudoti ir metalinius, ir medinius – pastaruosius pamirkyk vandenyje prieš kepant). Kepk virš vidutinio karštumo žarijų apie 15–20 min, vis pavartydamas.
    Patarimas: Neperkept – širdelės neturi tapti guminės. Pakanka, kad vidus būtų minkštas, o paviršius – vos apskrudęs.

Maistinė vertė
  • Kalorijos:
    160 kcal
  • Baltymai:
    17 g
  • Riebalai:
    9 g
  • Angliavandeniai:
    1 g

Vištienos širdeles pirkau šviežias – tai labai svarbu, nes šaldytos dažnai tampa guminės. Marinavau su sojų padažu ir čili – skonis išėjo sodrus, bet ne per aštrus. Labai tiko su ryžiais ir agurkų salotomis. Jei kepi ant grotelių, būtinai vartyk dažnai – širdelės mažos, tad iškepa greitai. O jei lieka – kitą dieną supjausčiau ir įdėjau į salotas. Puikus užkandis be atliekų!