🍗 Grilyje kepti vištienos sparneliai su pomidorų–garstyčių marinatu

Produktai
  • 500 g
    Vištienos sparneliai
  • 2 Šaukštai
    Pomidorų padažas
  • Pusė
    Citrina
  • 1 Šaukštelis
    Dižono garstyčios
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • 1 Šaukštelis
    Saldžiosios paprikos milteliai
Produktai
  • 500 g
    Vištienos sparneliai
  • 2 Šaukštai
    Pomidorų padažas
  • Pusė
    Citrina
  • 1 Šaukštelis
    Dižono garstyčios
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • 1 Šaukštelis
    Saldžiosios paprikos milteliai
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

Pagrindui:

  • 500 g vištienos sparnelių

Marinatui:

  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • Sultys iš 1/2 citrinos
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 2 česnako skiltelės (susmulkintos arba sutrintos)
  • Druska – pagal skonį
  • Šviežiai malti pipirai – pagal skonį
  • 1
    Paruošk marinatą

    Mažame dubenyje sumaišyk pomidorų padažą, citrinos sultis, Dižono garstyčias, saldžiąją papriką, smulkintą česnaką, druską ir pipirus.
    Patarimas: Jei mėgsti aštriau – įdėk šiek tiek aitriosios paprikos arba lašelį aštraus padažo.

  • 2
    Paruošk sparnelius

    Sparnelius nuplauk, nusausink ir, jei reikia, perpjauk per sąnarį į dvi dalis (sparnelis + „laivelis“). Sudėk į didelį dubenį.
    Patarimas: Kad marinatas geriau įsigertų, gali lengvai įpjauti odelę prie sąnarių.

  • 3
    Marinuok

    Supilk marinatą ant sparnelių, gerai išmaišyk rankomis arba mentele. Uždenk ir padėk į šaldytuvą bent 4 valandoms (o geriausia – nakčiai).
    Patarimas: Laikyk marinatą šaldytuve, bet prieš kepant išimk sparnelius bent 30 min – kad sušiltų iki kambario temperatūros.

  • 4
    Kepimas ant grotelių

    Įkaitink grilį ir kepk sparnelius ant vidutinės kaitros apie 25–30 minučių, vis pavartydamas, kol sparneliai gražiai apskrus ir taps traškūs.
    Patarimas: Jei kepi su oda – pradėk nuo odos pusės, kad susidarytų skani plutelė.

Maistinė vertė
  • Kalorijos:
    195 kcal
  • Baltymai:
    17 g
  • Riebalai:
    13 g
  • Angliavandeniai:
    2 g

Šiuos sparnelius kepiau paskutinį kartą prie ežero – marinuoti buvo tik 4 valandas, bet skonis jau spėjo prasiskverbti. Pomidorų ir garstyčių derinys labai gerai subalansuotas – šiek tiek rūgštelės, šiek tiek saldumo ir česnakinio aromato. Kepdama vis pavartydavau, kad tolygiai apskrustų. Kai kurie netgi šiek tiek parudavo – o tada visi tik graibstė pirštais!