🍋 Vištienos šašlykas jogurto, citrinos ir ciberžolės marinate

Produktai
  • 500 g
    Vištiena
  • 200 g
    Natūralus jogurtas
  • 1 vnt
    Citrina
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • pusė Šaukštelio
    Ciberžolė
Produktai
  • 500 g
    Vištiena
  • 200 g
    Natūralus jogurtas
  • 1 vnt
    Citrina
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • pusė Šaukštelio
    Ciberžolė
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

 

  • 500 g vištienos (šlaunelių ar krūtinėlės, be kaulų)

  • 200 g natūralaus jogurto

  • 1 citrina (naudojamos žievelė ir pusės sultys)

  • 2 česnako skiltelės

  • 0,5 šaukštelio maltos ciberžolės

  • Druska – pagal skonį

  • 1
    Paruošk marinatą

    Į dubenį dėk jogurtą, įtarkuok citrinos žievelę, suberk ciberžolę ir įspausk pusės citrinos sultis. Suberk smulkintą arba sutrintą česnaką. Pagardink druska ir gerai išmaišyk, kol marinatas taps vientisas.
    Patarimas: Ciberžolė ne tik suteikia spalvą, bet ir subtilų žemės prieskonį – nepridėk jos per daug, kad neužgožtų kitų skonių.

  • 2
    Paruošk vištieną

    Vištieną supjaustyk vienodo dydžio gabaliukais (~3 cm). Sudėk į marinatą, išmaišyk rankomis ar mentele, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų.
    Patarimas: Naudok šlaunelių mėsą – ji sultingesnė nei krūtinėlė ir iškepa švelniau.

  • 3
    Marinuok

    Indą uždenk maistine plėvele ar dangteliu ir dėk į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 8 val., o geriausia – per naktį.
    Patarimas: Prieš kepant, leisk mėsai pastovėti kambario temperatūroje apie 30 min – ji keps tolygiau.

  • 4
    Kepk ant žarijų

    Suverk mėsą ant iešmų ir kepk ant vidutinės kaitros žarijų apie 15–20 minučių, vis pavartydamas, kol išorė lengvai apskrus, o vidus bus sultingas.
    Patarimas: Jei marinato liko daug – jo nenaudok kepimo metu. Galima atskirai pasiruošti papildomą šviežią porciją, jei norisi padažo.

Maistinė vertė
  • Kalorijos:
    155 kcal
  • Baltymai:
    18 g
  • Riebalai:
    8 g
  • Angliavandeniai:
    2 g

Šis šašlykas – vienas iš tų receptų, kai atrodo „paprasta“, bet skonis pranoksta lūkesčius. Jogurtas daro mėsą itin švelnią, o citrina su ciberžole suteikia netikėtą rytietišką prieskonį. Aš kepiau ant paprastų iešmų, kartu sudėjau ir svogūno gabalėlius – labai tiko! Skaniausia buvo su mėtomis paskanintu jogurtiniu padažu ir kuskusu.