Krevetės kreoliškai su daržovių padažu

Šis kvapnus, spalvingas patiekalas iš Luizianos virtuvės sujungia sultingas krevetes, ryškias daržoves ir prieskonių turtingą pomidorų padažą. Krevetės kreoliškai puikiai tinka vakarienei su baltais ryžiais, o aromatas – tikras šventė pojūčiams. Tai patiekalas, kuriame susilieja prieskoniai, švelnumas ir pietietiškas jaukumas.

🛒 Ingredientai

• 3 skiltelės česnako, smulkintos
• 2 dideli svogūnai, smulkinti
• 1 puodelis smulkintų salierų (apie 2 kotai)
• 1 raudona paprika, supjaustyta kubeliais
• 0,5 žalios paprikos, supjaustytos kubeliais
• 2 v. š. alyvuogių aliejaus
• 2 puodeliai vištienos sultinio
• 1 skardinė (800 g) konservuotų pomidorų, nusausintų ir smulkintų
• 1 lauro lapas
• 1 a. š. malto kumino
• 1 a. š. druskos (arba pagal skonį)
• 0,5 a. š. šviežiai maltų pipirų
• 680 g didelių krevečių (apie 32 vnt.), be kiauto ir žarnelių
• Patiekimui: virti balti ryžiai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų.
2. Suberkite smulkintą česnaką, svogūnus, salierus, raudoną ir žalią papriką. Kepkite, maišydami, apie 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
3. Įpilkite sultinį, sudėkite pomidorus, lauro lapą, kumino, druskos ir pipirų. Užvirinkite ir virkite be dangčio apie 30 minučių, kol padažas sutirštės.
4. Į padažą įmaišykite krevetes. Uždenkite ir virkite 5–6 min., kol krevetės taps rausvos ir išvirs.
5. Patiekite ant šiltų virtų ryžių.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite su virtais baltais ryžiais arba kreoliniais ryžiais.
• Papuoškite šviežiais petražolės ar laiškinio česnako lapeliais.
• Patiekite su šiltomis česnakinėmis bagetėmis.