Šis elegantiškas, subtiliai kartus kokteilis su džinu, Cynar ir Fino cheresu – tikras atradimas gurmanams. Tinka prieš vakarienę arba kaip neįprastas aperityvas. Vos keli ingredientai, tačiau gėrimas kupinas sodrių, žolelių natų su gaiviu citrusiniu poskoniu.
🛒 Ingredientai
• 22 ml džino (geriausia – London Dry stiliaus)
• 45 ml Cynar (žolelių likeris)
• 45 ml Fino chereso (sauso ispaniško vyno)
• Apelsino žievelė (papuošimui)
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus supilkite į iš anksto atšaldytą old-fashioned taurę.
2. Įdėkite vieną didelį ledo kubelį.
3. Maišykite apie 10 sekundžių, kad visi skoniai susijungtų.
4. Papuoškite apelsino žievele.
Patarimas: apelsino žievelę lengvai suspauskite virš taurės – tai sustiprins citrusų aromatą.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite su lengvais užkandžiais – alyvuogėmis, sūriais ar traškučiais.
• Tinka kaip aperityvas prieš vakarienę arba kaip stilingas vakaro gėrimas.