Šis braškinis kokoso tortas – tikras šventinis akcentas. Gaivus, saldus ir drėgnas pyragas su šviežiomis braškėmis ir šilkinio švelnumo sūrio kremu, pagardintas kokoso drožlėmis. Puikiai tinka tiek gimtadieniams, tiek vasaros vakarėliams – vienas kąsnelis ir pasijusite tropikuose!
🛒 Ingredientai
• 400 g cukraus
• 170 g sviesto (kambario temperatūros)
• 2 puodeliai (apie 300 g) šviežių braškių
• 3 dideli kiaušiniai (kambario temperatūros)
• 375 g kvietinių miltų (persijotų)
• 3 a. š. kepimo miltelių
• 1 a. š. druskos
• 180 ml grietinės (kambario temperatūros)
• 80 ml aliejaus
• 1 a. š. vanilės ekstrakto
• 1 a. š. braškių ekstrakto
• Keli lašai raudonų dažų (nebūtina)
• 2 pakuotės (po 225 g) kreminio sūrio (kambario temperatūros)
• 90 g cukraus pudros
• 240 ml šaltos grietinėlės
• 1 a. š. vanilės ekstrakto
• 0,5 a. š. kokoso ekstrakto (nebūtina)
• Žiupsnelis druskos
• 75 g saldintų kokoso drožlių (pabarstymui)
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Paruoškite tris 23 cm apvalias kepimo formas.
2. Mikseriu plakite sviestą ir cukrų, kol masė taps puri (apie 6 min.).
3. Braškes sutrinkite trintuvu iki tyrės.
4. Į sviesto-cukraus masę po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami.
5. Supilkite braškių tyrę, plakite toliau.
6. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Pusę šio mišinio įmaišykite į tešlą.
7. Sumaišykite grietinę su aliejumi, įpilkite į tešlą, tada įmaišykite likusius miltus.
8. Įpilkite vanilės, braškių ekstraktą ir, jei norite, maistinių dažų. Išmaišykite tik iki vientisumo.
9. Tešlą paskirstykite į formas ir kepkite 23–28 min. Atvėsinkite formose 10 min., tada išimkite ir visiškai atvėsinkite.
10. Glajui: plakite kambario temperatūros kreminį sūrį. Įmaišykite cukraus pudrą, tada grietinėlę, vanilę, kokoso ekstraktą ir druską. Plakite iki purios tekstūros.
11. Surinkite tortą sluoksniais, kiekvieną pertepdami kremu. Šonus ir viršų taip pat aptepkite, apibarstykite kokoso drožlėmis.
Patarimas: tortas skaniausias kambario temperatūroje – grietinėlė išlieka puri ir aromatai atsiskleidžia stipriau.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite kambario temperatūroje, kad kremas būtų minkštas ir kvapnus.
• Papuoškite šviežiomis braškėmis ir mėtomis.
• Tinka tiek šventiniam stalui, tiek romantiškai popietei su kava.