Šios Habanero BBQ krevetės – tai greitas, pikantiškas ir saldus vasaros grilio malonumas! Abrikosų džemas subalansuoja habanero aitrumą, o laimų sultys suteikia gaivos. Šios krevetės puikiai tinka vakarėliams lauke, šeimos vakarienėms ar net romantiškai vakarienei dviems. Patiekite su ryžiais, šviežiomis daržovėmis ar traškia duonele – tik nepamirškite papildomo padažo šalia!
🛒 Ingredientai
– 240 ml abrikosų džemo
– 2 laimų sultys (plius papildomai laimų patiekimui)
– 1 habanero pipiras (be sėklų, smulkiai supjaustytas)
– 2 šaukštai sojos padažo
– 2 mažos česnako skiltelės (smulkiai tarkuotos)
– 1 arbatinis šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero
– 900 g didelių krevečių (nuluptos ir be žarnelių)
– Aliejus kepimui (pvz., saulėgrąžų ar rapsų)
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Paruoškite padažą: sumaišykite abrikosų džemą, laimų sultis, smulkintą habanero, sojos padažą, tarkuotą česnaką ir imbierą.
2. Pusę paruošto padažo supilkite į užsegamą plastikinį maišelį ir sudėkite krevetes. Marinuokite šaldytuve apie 10 minučių.
3. Įkaitinkite grilį arba grilio keptuvę iki aukštos temperatūros. Lengvai patepkite groteles ar keptuvę aliejumi.
4. Jei naudojate bambukinius iešmelius, prieš tai pamirkykite juos vandenyje, kad nesudegtų.
5. Suverkite po 5 krevetes ant iešmelių. Kepkite ant grilio po 2–2.5 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.
6. Neperkepkite – krevetės turi likti minkštos ir sultingos!
7. Patiekite su likusiu padažu ir laimų skiltelėmis.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite su papildomu padažu šalia, šviežiomis daržovėmis, baltaisiais ryžiais arba traškia skrudinta duona. Papuoškite laimų skiltelėmis ar šviežiomis žolelėmis, pvz., kalendra ar petražolėmis.