Ši sultinga, kvapni vištiena yra įkvėpta Karibų virtuvės – pagardinta kokosų pienu, šviežiais laimais, čiobreliais ir aštria paprika. Puikiai tinka tiems, kurie mėgsta šiltus, egzotiškus skonius ir kreminį, subtiliai aitrų padažą. Tinka su ryžiais arba keptais plantanais.
🛒 Ingredientai
• 1 a. š. augalinio aliejaus
• 4 vištienos šlaunelės su kaulu ir oda (~700 g)
• Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
• 6 didelės šakelės čiobrelių
• 2 dideli svogūnai, plonai pjaustyti
• 2 česnako skiltelės, kapotos
• 1 habanero pipiras (įpjautas)
• 240 ml šviesaus kokosų pieno
• Sultys ir žievelė iš 1 didelio laimo + skiltelės patiekimui
• 0,5 a. š. švelnių geltonų kario prieskonių
• 60 ml vandens
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite aliejų žemoje keptuvėje ar troškintuve su dangčiu. Vištienos šlauneles gausiai pagardinkite druska ir pipirais.
2. Kepkite vištieną odele žemyn ant didelės kaitros apie 5 min., kol apskrus iš abiejų pusių. Perkelkite į vieną keptuvės pusę.
3. Į kitą pusę dėkite čiobrelius ir svogūnus. Sumažinkite kaitrą, kepkite maišydami 4 min., kol svogūnai suminkštės ir lengvai paruduos.
4. Įmaišykite česnaką, aitriąją papriką, ½ a. š. druskos ir ½ a. š. pipirų. Kepkite 1 min., tuomet supilkite kokosų pieną ir 60 ml vandens.
5. Užvirkite maišydami, tada vištieną dėkite odelės puse į viršų taip, kad oda būtų virš skysčio lygio. Uždenkite ir troškinkite 20 min.
6. Nuimkite dangtį, supilkite laimų sultis ir toliau virkite dar 5 min., kol padažas sutirštės. Įmaišykite kario prieskonius ir laimų žievelę.
7. Patiekite su laimo skiltelėmis ir pasirinktu garnyru.
Patarimas: jei norite švelnesnio aštrumo, naudokite jalapeño vietoj habanero ar išimkite aitriosios paprikos sėklas.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite su virtais basmati ryžiais arba kokosiniais ryžiais.
• Puikiai dera su skrudintais plantanais ar avinžirnių troškiniu.
• Likusius padažo likučius naudokite kaip padažą kitiems patiekalams.