Korėjietiški svogūnų blyneliai (Pajeon)

Pajeon – tai traškūs, šiek tiek česnakiniai blyneliai iš žalumyninių svogūnų, kurie tradiciškai patiekiami su sojų padažo pagrindo padažu. Šis patiekalas puikiai tinka kaip užkandis ar gardus pietų stalas su taurėle korėjietiško ryžių vyno. Tobulas balansas tarp paprasto paruošimo ir išskirtinio skonio!

🛒 Ingredientai

• 2 stiklinės kvietinių miltų
• 120 ml kukurūzų krakmolo
• 2 a.š. kepimo miltelių
• 2 a.š. cukraus
• 1 a.š. korėjietiškos fermentuotų sojų pastos (doenjang)
• 0,5 a.š. juodųjų pipirų
• 475 ml labai šalto gazuoto vandens
• 1 vidutinio dydžio kiaušinio trynys
• 2 a.š. smulkinto česnako
• 3 pundeliai svogūnų laiškų, supjaustyti ~5 cm ilgiais
• ~5 v.š. vynuogių kauliukų arba rapsų aliejaus (kepimui)
• Pajeon padažas (sojų padažo pagrindu)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo miltelius, cukrų, fermentuotų sojų pastą ir pipirus.
2. Įpilkite šaltą gazuotą vandenį, kiaušinio trynį ir česnaką. Lengvai išplakite ~10 kartų, kad nesusidarytų per daug glitimo. Palikite 10 min. šaldiklyje.
3. Įmaišykite svogūnų laiškus į šaltą tešlą.
4. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Įdėkite apie 1 stiklinę tešlos į centrą, formuodami 18 cm blyną. Kepkite 4–5 min. ant vidutinės ugnies.
5. Pakelkite kraštus ir pakreipkite keptuvę, kad aliejus patektų po blynu. Kepkite dar 2–3 min., kol apačia taps traški.
6. Apverskite ir kepkite kitą pusę 3–4 min. iki auksinės spalvos. Padėkite ant popierinio rankšluosčio.
7. Kartokite su likusia tešla, visada šluostydami keptuvę. Patiekite iškart su Pajeon padažu arba laikykite šiltoje orkaitėje (90 °C).

🍽️ Patiekimo idėjos

• Supjaustykite blynelį į ketvirčius ir patiekite su dubenėliu padažo.
• Puikiai dera su lediniu makgeolli (korėjietišku ryžių vynu).
• Galite įdėti kalmarų ar kimchi variantą – eksperimentuokite!