🛒 Ingredientai
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. 9 keksiukų formeles patepkite kokosų aliejumi.
2. Datules užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes. Nusausinkite, palikite šiek tiek vandens.
3. Sudėkite datules į smulkintuvą ir sutrinkite iki beveik vientisos masės.
4. Įdėkite keksiukų formelę į orkaitę 5 minutėms – karštis padės gražiau pakilti tešlai.
5. Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
6. Kitame dubenyje sumaišykite linų sėmenis su 6 šaukštais vandens, įmaišykite datules, kokosų aliejų ir avižų pieną.
7. Supilkite skystą mišinį į sausą mišinį ir gerai, bet trumpai išmaišykite.
8. Supilkite tešlą į karštas keksiukų formeles – pripildykite apie 3/4 tūrio.
9. Kepkite 16–18 minučių, kol gražiai apskrus. Atvėsinkite 10 min, išimkite iš formelių.
10. Paruoškite užtepėlę: keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite svogūną, tada įdėkite kukurūzus, cukrų ir druską.
11. Viską perkelkite į smulkintuvą, įdėkite anakardžių kremą ir sutrinkite iki šilkinės tekstūros. Pagardinkite citrinos sultimis, druska, baltųjų pipirų.
12. Patiekite keksiukus šiltus su plakta kukurūzų užtepele ir jalapeño džemu.
🍽️ Patiekimo idėjos