Aštri kokosų ir moliūgų sriuba

Ši sriuba – egzotiškas moliūgo, kokosų pieno ir prieskonių derinys. Švelniai saldi, šildanti ir pikantiška, ji puikiai tinka rudens ar žiemos vakarui.

🛒 Ingredientai

2 v. š. kokosų aliejaus, 450 g kalabaza moliūgo (arba sviestinio), be žievės ir sėklų, supjaustyto,
1 skardinė (400 ml) kokosų pieno,
500 ml daržovių sultinio,
1 nedidelis svogūnas, smulkintas,
2 skiltelės česnako,
1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero,
1/4 a.š. aitriosios paprikos,
Druska, pipirai pagal skonį

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Didelame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite kokosų aliejų. Sudėkite moliūgo gabalėlius ir kepkite uždengę 15 min, retkarčiais pamaišydami.
2. Įpilkite kokosų pieną, sultinį, imbierą, česnaką ir aitriąją papriką. Troškinkite dar 20 min, kol moliūgas visiškai suminkštės.
3. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos tekstūros. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su lašeliu kokosų grietinėlės ir skrudinta duona arba pita.
Dekoruokite skrudintomis moliūgų sėklomis ar trupučiu aitriosios paprikos.