Avinžirnių ir chorizo tostados

Avinžirnių ir chorizo tostados

Greitas, traškus ir skoniais sproginėjantis patiekalas iš Meksikos virtuvės įkvėpimo. Švelnūs avinžirniai, aštrokas chorizo, gaivus jogurto–žalumynų padažas ir traškios tostados – tikra fiesta ant lėkštės.

🛒 Ingredientai

1 konservuota avinžirnių skardinė (apie 400 g), nuskalauta,
1 laimas,
8 šakelės šviežios kalendros,
1/4 stiklinės natūralaus graikiško jogurto (riebaus),
Druska pagal skonį,
2 švieži chorizo dešrelių vienetai (apie 230 g), be žarnų,
4 tostados (traškūs tortilijų pagrindai)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Išmatuok 1/2 stiklinės nuplautų avinžirnių, likusius pasilik kitam receptui.
2. Smulkiai nutarkuok laimo žievelę į mažą dubenėlį. Perpjauk laimą pusiau, iš vienos pusės išspausk sultis į tą patį dubenėlį, kitą pusę supjaustyk skiltelėmis – jos bus patiekimui.
3. Ant pjaustymo lentos susmulkink kalendros kotelius (lapus pasilik papuošimui) ir sudėk į dubenėlį su laimu. Įdėk jogurto, įberk druskos ir išmaišyk – tai taps padažu.
4. Įkaitink vidutinę nelimpančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Sudėk iš žarnos išimtą chorizo, susmulkink mentele ir kepk ~3 min., kol pradės keistis spalva.
5. Įdėk avinžirnius, įberk druskos, ir kepk dar 8–10 min., vis pamaišydamas ir šiek tiek traiškydamas avinžirnius. Mišinys turi būti kvapnus ir lengvai apskrudęs.
6. Ant tostadų pagrindų tepk jogurto–kalendros padažą, dėk karštą chorizo–avinžirnių mišinį, užberk kalendros lapų.
7. Patiek su laimo skiltelėmis – jos suteiks gyvybės ir rūgštelės. Valgyk rankomis!

🍽️ Patiekimo idėjos

Tostadas gali būti patiektos su trupučiu fetos sūrio, griežinėliu avokado ar net su keptu kiaušiniu ant viršaus – pusryčiams ar brunchui!