Burokėlių tostados su keptais kiaušiniais ir traškiomis žolelėmis

Burokėlių tostados su keptais kiaušiniais ir traškiomis žolelėmis

Meksikietiškai įkvėptas, ryškus ir aromatingas vegetariškas patiekalas, kuriame traškios kukurūzų tortilijos apkrautos keptais burokėliais, kiaušiniais bei keptais svogūnais, čili ir šalavijais. Tai puiki alternatyva brunch’ui ar vakarienei su charakteriu!

🛒 Ingredientai

700 g raudonųjų burokėlių (apie 2 dideli), nulupti ir supjaustyti ~0.5 cm kubeliais,
2 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuotos,
2 šaukštai ancho čili miltelių (arba kitų aštresnių paprikų miltelių),
1 a.š. džiovinto raudonėlio,
1 a.š. saldžiosios paprikos,
3/4 a.š. malto kumino,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
1 valg. šaukštas druskos (arba 1,5 a.š. smulkesnės rūšies),
600 ml aliejaus (kepimui ir daržovėms),
1 didelis baltasis svogūnas, supjaustytas plonais griežinėliais,
6 vidutiniai serrano pipirai (galima keisti jalapeno), ketvirčiais,
1/3 stiklinės šalavijo lapelių,
6 kukurūzų tortilijos (~15 cm skersmens),
6 dideli kiaušiniai,
Salsa de Árbol arba kitas aitrus padažas

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitink orkaitę iki 175°C. Sumaišyk burokėlius su česnaku, čili milteliais, raudonėliu, paprika, kuminu, pipirais, druska ir 80 ml aliejaus. Išversk ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepk 35–45 min., kas 15 min. pamaišydamas.
2. Tuo metu didelėje keptuvėje įkaitink 480 ml aliejaus. Po truputį kepk svogūnus, kol suminkštės ir pradės ruduoti (~5 min.). Tą patį pakartok su serrano pipirais (~5 min.), tada su šalavijais (apie 30 sek.). Viską dėk ant popierinio rankšluosčio.
3. Po vieną kepk tortilijas, kol jos taps traškios, auksinės ir šiek tiek išsipūtusios (~1 min. kiekviena pusė). Sudėk ant grotelių ar popieriaus nuvarvėti.
4. Į likusį 3 šaukštų aliejaus kiekį įkaitintoje keptuvėje įmušk kiaušinius ir kepk apie 4 minutes, kol baltymai bus sustingę, o krašteliai traškūs. Pagardink druska.
5. Ant kiekvienos tostados dėk keptų burokėlių, viršuje – kiaušinį, tada keptą svogūną, čili, šalaviją ir Salsa de Árbol padažą (arba kitą mėgstamą aitresnį padažą).

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite dar šiltas su Salsa de Árbol arba bet kokiu mėgstamu aitresniu padažu. Galite pridėti avokado griežinėlių ar šlakelį grietinės švelnesniam balansui.