Kasuletų skrudinta duona su antiena

Kasuletų skrudinta duona su antiena

Prancūziška klasika naujame amplua – švelnios sviestinės pupelės, karamelizuoti svogūnai, traški antiena ir kvapni čiabatos riekė. Skonių simfonija ant vienos skrudintos duonos!

🛒 Ingredientai

2 v.š. alyvuogių aliejaus + šiek tiek papildomai,
1 mažas svogūnas, plonai pjaustytas,
4 česnako skiltelės,
2 skardinės sviestinių pupelių (apie 440 g), nuskalautos,
1/2 puodelio konservuotų kapotų pomidorų,
2 šakelės čiobrelių,
druska ir pipirai pagal skonį,
1 puodelis + 1 šaukštas vandens,
1 paruošta anties konfito koja (~140 g),
4 storos riekės kaimiškos duonos,
smulkintos itališkos petražolės – pabarstymui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite 25 cm keptuvę ant vidutinės ugnies. Supilkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite supjaustytą svogūną ir 3 česnako skilteles. Kepkite maišydami, kol pradės rusti (~5 min), tada sumažinkite ugnį ir toliau karamelizuokite dar 25 min, retkarčiais pamaišydami.
2. Sudėkite pupeles, pomidorus, čiobrelius, dar šaukštą aliejaus, 1/4 a.š. druskos ir 1 puodelį vandens. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Šiek tiek pupelių sutrinkite šakute – taip masė sutirštės. Pavirkite dar ~5 min. Pašalinkite čiobrelius, česnaką sutrinkite ir viską išmaišykite. Uždenkite folija, kad išliktų šilta.
3. Į švarią keptuvę įdėkite anties konfitą oda žemyn. Supilkite 1 šaukštą vandens, uždenkite ir kaitinkite 10 min ant silpnos ugnies. Kai oda suminkštės – nulupkite ir toliau apkepkite šalia, kol taps traški (kaip spirgučiai). Apverskite antį ir kepkite, kol sušils ir apskrus. Perkelkite ant popierinio rankšluosčio.
4. Įkaitinkite grilį (broilerį). Duoną iš abiejų pusių apskrudinkite – ji turi būti traški, bet viduje minkšta. Aptrinkite ją likusia česnako skiltimi.
5. Ant kiekvienos riekės dėkite po 1/2 puodelio pupelių mišinio, susmulkintą antienos mėsą, pabarstykite druska, pipirais, trupučiu aliejaus. Galiausiai užbarstykite traškios odelės trupiniais ir smulkintomis petražolėmis. Skanaus!

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite kaip šiltą užkandį arba sotų pusryčių patiekalą su šalia esančiomis marinuotomis daržovėmis arba rukola su citrinos užpilu.