Domaaj – kvapnios žolelių ir paplotėlių salotos

Domaaj – kvapnios žolelių ir paplotėlių salotos

Persiškos Domaaj salotos – tai nepaprastas skonio sprogimas. Traškūs paplotėliai, fetos sūris, skrudinti riešutai ir daugybė kvapnių žolelių susilieja į vieną vasariškai gaivų patiekalą. Tobulos lengvai vakarienei arba piknikui gamtoje!

🛒 Ingredientai

4–5 vnt. persiško paplotėlio (arba paskrudintos tortilijos / pita),
120 ml graikinių riešutų, rupiai kapotų,
apie 100 g fetos sūrio, sutrupinto,
nedidelis ryšulėlis mėtų,
nedidelis ryšulėlis bazilikų,
nedidelis ryšulėlis peletrūnų,
3 šaukštai granatų sėklų,
2 šaukštai balzaminio acto,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
¼ šaukštelio golpar prieskonių (nebūtina),
½ šaukštelio jūros druskos,
½ šaukštelio juodųjų pipirų

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Žirklėmis supjaustyk paplotėlius mažais gabalėliais ir sudėk į didelį dubenį.
2. Riešutus paskrudink sausame keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 2 min.
3. Į dubenį sudėk skrudintus riešutus, sutrupintą fetą ir smulkintas žoleles.
4. Padažui išplak balzaminį actą, alyvuogių aliejų, golpar (jei naudoji), druską ir pipirus.
5. Užpilk padažą ant salotų ir gerai viską išmaišyk rankomis, kad skoniai pasiskirstytų.
6. Palik salotas 10 min. „pailsėti“, kad duona šiek tiek suminkštėtų ir prisigertų skonių.
7. Patiekdama pabarstyk granatų sėklomis.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiek kaip gaivų užkandį arba garnyrą prie grilio patiekalų. Tinka ne tik ant stalo, bet ir piknike ar net kaip sveiki pietūs į darbą!