Tai – klasikinio Negroni tropinis pusbrolis. Romo pagrindas, šiltas chereso tonas ir kartus Campari sukuria gėrimą, kuris kvepia saulėtais krantais ir senoviniais kolonijiniais laikais. Tikra egzotika stiklinėje.
🛒 Ingredientai
60 ml Banks 5-Island romo (arba kito balto mišinio romo),
22 ml Lustau East India Solera chereso (arba kito saldaus chereso),
22 ml Campari,
Apelsino žievelė puošimui
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į maišymo taurę sudėkite romą, cheresą ir Campari. Įberkite ledo.
2. Maišykite apie 20–30 sekundžių, kol kokteilis atšals.
3. Perkoškite į atvėsintą stiklinę su dideliu ledo kubu.
4. Puoškite apelsino žievele – ją galite truputį pasukti virš taurės, kad išsiskirtų eteriniai aliejai.
5. Mėgaukitės lėtai, galvodami apie Indijos vandenyną ir paslaptingus uostus.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite uolienų stiklinėje su vienu dideliu ledo kubu. Prieš patiekiant būtinai apelsino žievelę perlenkite virš stiklinės – ji suteiks kvapo ir elegancijos.