Nigerijos įkvėptas Efo Riro – tai intensyvaus skonio lapinių kopūstų ir žuvies troškinys su prieskoniais, pomidorais ir aitria paprika. Maistingas, kvapnus ir tobulas patiekti su ryžiais ar virtomis saldžiomis bulvėmis ️
🛒 Ingredientai
1 vidutinis svogūnas,
3 slyviniai pomidorai,
1 raudonoji paprika (be sėklų),
1 aitrioji paprika (pvz., habanero),
4 skiltelės česnako,
2 šaukštai džiovintų kartaus lapų (arba špinatų, jei neprieinama),
4 tilapijos arba baltosios žuvies filė (apie 750 g),
4 arbatiniai šaukšteliai Old Bay prieskonių mišinio,
Apie 250 ml augalinio aliejaus kepimui,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai koncentruotos pomidorų pastos,
2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto čiobrelio,
1½ arbatinio šaukštelio garam masalos,
½ arbatinio šaukštelio ciberžolės,
1 žuvies arba vištienos sultinio kubelis,
3 šaukštai džiovintų krevečių,
4 arbatiniai šaukšteliai fermentuotų pupelių miltelių (galima keisti miso pasta),
1 kg (apie 2 pundeliai) lapinių kopūstų (arba špinatų),
Patiekti su virtais saldžiaisiais bulvėmis arba ryžiais
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Sumalkite svogūną, pomidorus, papriką, čili ir česnakus trintuvu iki vientisos tyrės. Jei reikia, įpilkite iki ¼ stiklinės vandens.
2. Džiovintus kartaus lapus užpilkite karštu vandeniu ir pamirkykite 10 min., po to nusausinkite ir smulkiai supjaustykite.
3. Žuvį apibarstykite Old Bay prieskoniu ir kepkite aliejuje iki auksinės spalvos. Išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
4. Išpilkite aliejų ir tame pačiame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pomidorų tyrę, prieskonius ir šiek tiek pakepinkite.
5. Įmaišykite karčiųjų lapų, sultinio kubelį, džiovintas krevetes ir fermentuotų pupelių miltelius. Užvirkite.
6. Po truputį dėkite kopūstus ir maišykite, kol suminkštės. Tuomet atsargiai įmaišykite keptą žuvį.
7. Patiekite su virtomis saldžiomis bulvėmis arba ryžiais.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite su virtais ryžiais arba virtomis saldžiosiomis bulvėmis. Galima pabarstyti šviežiomis petražolėmis ar šlakeliu citrinos sulčių.