Juodai-baltai-žali sausainiai su mėtomis

Juodai-baltai-žali sausainiai su mėtomis

Tai ne šiaip sausainiai – tai mėtų, kakavos ir cukraus sinfonija! Traškūs, kvapnūs ir vizualiai šarmingi – šie sausainiai tiesiog gimę sužibėti ant stalo ar dovanų maišelyje.

🛒 Ingredientai

2 a.š. kepimo miltelių,
320 g kvietinių miltų (ir šiek tiek daugiau kočiojimui),
1½ a.š. druskos,
45 g šviežių mėtų lapelių,
200 g cukraus,
285 g sviesto (kambario temp.),
1 kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
Dekoravimui: rupus cukrus arba perliniu cukrus,
120 g cukraus pudros,
20 g kakavos miltelių (geriausia olandiškų),
1 v.š. šviesaus kukurūzų sirupo

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite kepimo miltelius, miltus ir druską.
2. Virtuviniame kombaine sumalkite mėtas su cukrumi, kol masė taps kvapni ir žalsva. Sudėkite sviestą ir išsukite iki vientisos masės.
3. Suberkite sausus ingredientus ir trumpai pamaišykite. Įmuškite kiaušinį ir trynį, dar kartą išsukite, kol susidarys tešla.
4. Padalinkite tešlą į dvi dalis, suformuokite diskus, suvyniokite į plėvelę ir atšaldykite bent 2 val.
5. Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Iškočiokite tešlą iki 6 mm storio, išspauskite apskritimus. Jei reikia, likusią tešlą vėl atvėsinkite.
6. Ant vienos pusės krašto, padėję tešlos atskyrimo mentelę (ar kortelę), apibarstykite cukrumi ir švelniai prispauskite. Pašalinkite mentelę.
7. Kepkite sausainius 10–12 min., kol kraštai pradės ruduoti. Atvėsinkite ant grotelių.
8. Glajui sumaišykite cukraus pudrą, kakavą, sirupą, žiupsnelį druskos ir 2 šaukštus šilto vandens. Glajus turi būti blizgus, tirštas.
9. Glazūruokite antrąją sausainio pusę, suformuodami trikampį priešinga kryptimi nei cukraus kraštas. Leiskite sustingti bent 2 val.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su puodeliu žaliosios arbatos arba balintos kavos. Tinka dovanoms – supakuokite į permatomus maišelius ir perriškite šventiniu kaspinu.