Traškūs aštrūs žemės riešutai Sichuano stiliumi („Mala Fried Peanuts“)

Traškūs aštrūs žemės riešutai Sichuano stiliumi („Mala Fried Peanuts“)

Traškūs, pikantiški, su malonia tirpstančio aštrumo banga – šie žemės riešutai yra tobulas užkandis prie gėrimo ar azijietiškų patiekalų. Įspėjimas: sustoti bus sunku! ️

🛒 Ingredientai

2 stiklinės žalių žemės riešutų (pageidautina nuluptų),
60–120 ml žemės riešutų aliejaus,
18 džiovintų Sichuan aitriųjų paprikų (8 be sėklų, supjaustytos, 10 sveikų),
1 arbatinis šaukštelis Sichuan pipirų,
1½ arbatinio šaukštelio druskos,
1 arbatinis šaukštelis cukraus,
1 arbatinis šaukštelis Penkių prieskonių mišinio,
1 arbatinis šaukštelis maltų Sichuan pipirų,
Žiupsnelis maltų baltųjų pipirų (nebūtina)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Jei naudojate negliaudytus riešutus su odelėmis, užpilkite juos vandeniu ir mirkykite 6–12 valandų. Nusausinkite ir, jei reikia, nuvalykite odeles popieriniu rankšluosčiu.
2. Riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir užšaldykite bent 2 valandoms. Tai padės greičiau išgaruoti drėgmei kepimo metu. Jei naudojate gliaudytus riešutus – šaldykite iškart.
3. Sudėkite šaldytus riešutus į wok keptuvę ar puodą ir užpilkite aliejumi, kad apsemtų apie 0.5 cm. Kaitinkite vidutine ugnimi, kol aliejus užkaista ir riešutai tampa auksiniai, apie 15–20 min. Išgriebkite riešutus ir padėkite nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
4. Toje pačioje keptuvėje likusiame aliejuje pakepinkite džiovintas aitriąsias paprikas (dalį susmulkintų, dalį sveikų) bei Sichuan pipirus, kol pradės skleisti aromatą – apie 2 min. Neperkepkite, kad paprika neišbluktų!
5. Įberkite riešutus atgal į keptuvę, įmaišykite druską, cukrų, Penkių prieskonių mišinį, maltus Sichuan pipirus ir baltus pipirus (jei naudojate). Gerai išmaišykite ir leiskite atvėsti.
6. Patiekite kaip užkandį arba pagardą – iš karto arba per kelias dienas.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite šiuos riešutus dubenėlyje kaip užkandį prie šalto alaus, arba naudokite kaip traškų priedą ant keptų ryžių, makaronų ar net sriubų.