„Power“ sėklų ir riešutų sviestas

„Power“ sėklų ir riešutų sviestas

Šis supermaisto užtepas – tikra energijos bomba! Moliūgų sėklos, sezamas, čija, migdolų sviestas ir trupučiu aštrumo – puikiai tinka ant skrebučio, su obuoliais ar tiesiog šaukštu iš stiklainio. Be pridėtinio cukraus, maistingas ir be galo gardus.

🛒 Ingredientai

7 šaukštai kokosų aliejaus (neapdoroto),
1/2 stiklinės žalių moliūgų sėklų,
1/3 stiklinės žalių sezamo sėklų,
3 šaukštai čija sėklų,
1 1/2 stiklinės nesaldinto natūralaus migdolų sviesto,
1 šaukštas gryno klevų sirupo,
1 a.š. druskos,
1 a.š. Alepo tipo pipirų (arba švelnios aitriosios paprikos)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitink kokosų aliejų kartu su moliūgų sėklomis. Kepink apie 3 minutes, kol sėklos ims šiek tiek auksuoti, o aliejus – visiškai išsilydys.
2. Įpilk sezamo ir čija sėklas. Nuolat maišyk, kol sezamas apskrus ir taps aukso spalvos – dar apie 2 minutes.
3. Perkelk visą mišinį (įskaitant aliejų) į didelį dubenį. Įmaišyk migdolų sviestą, klevų sirupą, druską ir Alepo papriką. Maišyk stipriai – kol gausi vientisą, glotnią masę.
4. Atvėsink. Supilk į stiklainį ar sandarų indą. Galima laikyti iki 2 savaičių kambario temperatūroje (jei nesuvalgysi greičiau!).

🍽️ Patiekimo idėjos

Tepkite ant pilno grūdo duonos, naudokite energijos kamuoliukams, sumaišykite su avižine koše arba naudokite kaip padažą prie obuolių skiltelių.