Šis pusryčių sumuštinis – lyg savaitgalio rytas tarp dviejų skrudintų bandelių. Karamelizuoti svogūnai, kiaušiniai su sviestu, sūrus čederis ir aštrus žolelių padažas – skonis, kuris pabudins net miegančiąją sąžinę.
🛒 Ingredientai
1 vidutinio dydžio raudonas svogūnas (perpjautas per pusę, atskirtas žiedais),
1 a.š. sojų padažo,
1/2 a.š. česnako miltelių,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (padalinti),
Druska,
1/4 stiklinės smulkintų švelnių žalumynų (bazilikas, kalendra, krapai),
2 šaukštai aštraus padažo (žalio ar raudono),
1 šaukštas nesūdyto sviesto,
4 kiaušiniai, lengvai paplakti,
2 sveikų grūdų angliškos bandelės, paskrudintos,
60 g čederio sūrio (riekelėmis)
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Ant didelės kepimo skardos sumaišykite svogūno žiedus, sojų padažą, česnako miltelius ir 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Pabarstykite druska. Kepkite 25–35 minutes, pamaišydami per vidurį, kol svogūnai suminkštės ir apskrus. Leiskite atvėsti 5 min.
2. Tuo metu mažame dubenėlyje sumaišykite smulkintus žalumynus (baziliką, kalendrą ar krapus), aitriąją padažą ir likusį aliejų. Paragaukite – jei reikia, šiek tiek pasūdykite.
3. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Supilkite lengvai plaktus kiaušinius ir švelniai maišykite silikonine mentele, kol susiformuos kreminiai lankstūs sluoksniai – apie 1–2 minutes. Pagardinkite druska.
4. Aptepkite paskrudintų bandelių pjūvius žolelių padažu. Ant apatinių dalių dėkite kiaušinius, uždėkite čederio sūrį ir pašaukite 5 min. į orkaitę, kad sūris ištirptų.
5. Išimkite, dėkite keptus svogūnus ant viršaus ir uždenkite viršutinėmis bandelių pusėmis. Patiekite iškart.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite su šviežiais vaisiais, žaliąja arbata arba kava. Puikiai tinka supakuoti į kelionę ar pikniką. Jei norisi papildomos tekstūros – dėkite traškios šoninės arba skrebučių.