Rožių kakava su kokosų pienu

Rožių kakava su kokosų pienu

Rožių kakava – švelni, aromatinga ir prabangiai atrodanti alternatyva tradiciniam karštam šokoladui. Rožių žiedlapiai suteikia gėlišką natą, o kokosų pienas – sodrumo. Puikiai tinka ramiam vakarui ar išskirtiniam savaitgalio rytui.

🛒 Ingredientai

1 skardinė (apie 400 ml) kokosų pieno (pilno riebumo),
1/4 stiklinės nesaldintos kakavos (geriausia olandiško tipo),
3 v.š. medaus,
Žiupsnelis druskos,
3 v.š. džiovintų rožių žiedlapių + šiek tiek papuošimui,
1/2 a.š. vanilės ekstrakto

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Vidutinio dydžio puode sumaišykite kokosų pieną, kakavos miltelius, medų, žiupsnelį druskos, rožių žiedlapius ir 2 stiklines vandens.
2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat plakdami šluotele, kol kakava visiškai ištirps (~5 min).
3. Kai pradeda virti, sumažinkite kaitrą ir virkite dar apie 10 min., retkarčiais pamaišydami, kad skoniai gerai susijungtų.
4. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite vanilės ekstraktą.
5. Perkoškite kakavą per smulkų sietelį į du didelius puodelius. Patiekite papuoštą papildomais rožių žiedlapiais viršuje – estetiška ir kvapnu!

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su putėsių sluoksniu viršuje arba šalia padėkite gabalėlį juodo šokolado ar sausainių. Puikiai dera su tylia muzika ir langu pro kurį matyti lietus ☕