Kai norisi įspūdingo, bet be mėsos – šis ‘au vin’ troškinys su moliūgais kaip tik! Vyno aromatas, miso sūrumas ir žemiški grūdai sukuria neįtikėtinai jaukų skonį. Tikra komforto lėkštė vėsiam vakarui.
🛒 Ingredientai
5 v.š. alyvuogių aliejaus,
110 g rudų pievagrybių, supjaustytų į 4 dalis,
Druska pagal skonį,
1 didelis svogūnas, plonai supjaustytas,
4 dideli šalotai, perpjauti išilgai, nulupti,
6 skiltelės česnako (5 plonai pjaustytos, 1 smulkinta),
3 v.š. nesūdyto sviesto,
300 ml sauso balto vyno,
¾ stiklinės pilnagrūdžių kruopų (pvz., farro, perlinės ar freekeh),
3 v.š. raudono arba balto miso,
1 mažas kabocha moliūgas (~1,4 kg), supjaustytas pleištais,
1 vidutinis delicata moliūgas (~340 g), supjaustytas pleištais,
1 stiklinė petražolių lapelių,
½ citrinos žievelė
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Įkaitink 2 v.š. aliejaus vidutinio dydžio puode ant vid. aukštos ugnies. Kepink pievagrybius 6–8 min., kol apskrus. Pabarstyk druska ir perkelk į lėkštę.
2. Atvėsink puodą 2 min. Supilk likusį aliejų. Sudėk svogūnus ir šalotus, kepink 6–8 min., kol suminkštės. Įdėk pjaustytą česnaką ir sviestą, kepink 2 min., kol lengvai paruduos. Supilk vyną ir virink ~5 min., kol sumažės perpus.
3. Įmaišyk kruopas, miso ir 6 stiklines vandens. Užvirink, išmaišyk miso, sumažink ugnį ir virink be dangčio ~20 min., kol kruopos pusiau suminkštės.
4. Pagardink sultinį druska. Sudėk moliūgo skilteles – kuo daugiau panardink. Uždenk ir virink ~30 min., kol moliūgas taps minkštas. Sudėk grybus, pavirink dar 2 min.
5. Patiekdama užberk smulkinto česnako, petražolių ir citrinos žievelės.
🍽️ Patiekimo idėjos
Troškinį patiekite giliose lėkštėse, užlašinkite šlakelį alyvuogių aliejaus, pagardinkite šviežiais žalumynais ir duonos riekele šalia – kad neliktų nė lašo padažo.