Paprasti, bet kvapnūs ir priklausomybę keliantys – šie kiniški makaronai su svogūnų laiškų aliejumi tikras skonių bomba. Tobuli vieni arba kaip garnyras prie keptos vištienos ar tofu.
🛒 Ingredientai
10 svogūnų laiškų,
180 ml vynuogių kauliukų arba augalinio aliejaus,
450 g šviežių ar džiovintų Shanghai ar lo mein makaronų,
120 ml sojų pastos (tamsios, tirštos),
2 v.š. sojų padažo
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Svogūnų laiškus supjaustykite į tris dalis, tada plonai išilgai juostelėmis. Atskirai laikykite tamsiai žalias dalis ir baltas su šviesiai žaliomis.
2. Į šaltą woką ar gilią keptuvę supilkite aliejų, sudėkite baltąsias svogūnų laiškų dalis. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pradės burbuliuoti (~5 min.).
3. Sudėkite žaliąsias svogūnų dalis ir maišydami kepkite, kol laiškai taps traškūs ir tamsiai auksiniai (20–30 min.). Nespartinkite proceso – lėtas kepimas garantuoja geriausią skonį.
4. Traškius svogūnus išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio. Aliejų perkoškite į indelį per smulkų sietelį. Atvėsinkite.
5. Makaronus virkite pagal instrukciją pasūdytame vandenyje, įpilkite 1 šaukštą svogūnų aliejaus į vandenį kartu su makaronais. Išvirkite, nukoškite, pasilikite ½ stiklinės vandens.
6. Į puodą su makaronais supilkite ½ stiklinės svogūnų aliejaus, įmaišykite sojų pastą ir sojų padažą. Jei reikia, įpilkite šiek tiek išsaugoto virimo vandens, kad padažas apgaubtų makaronus.
7. Patiekite dubenyje, pabarstykite traškiais svogūnų laiškais (¾ dalies), likusius patiekite šalia. Skanaus!
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite kaip pagrindinį patiekalą arba garnyrą prie kepto tofu, kiaušinio ar mėsos. Derinkite su traškiomis daržovėmis ar agurkų salotomis gaivumui.