Traškus tofu su klevų ir sojų glazūra

Traškus tofu su klevų ir sojų glazūra

Šis tofu patiekalas – paprastas, bet išraiškingas. Glazūra saldžiai sūri, tofu traškus kaip čipsas, o patiekiant su ryžiais, kimči ir svogūnėliais – tikras skonio balansas. Net tofu skeptikai nusilenktų.

🛒 Ingredientai

1 pakuotė (340 g) kietojo tofu,
1/4 stiklinės mažai sūraus sojų padažo,
3 šaukštai tikro klevų sirupo,
3 šaukštai nesaldinto ryžių acto,
1/2 a.š. aitriosios paprikos dribsnių,
1 plonas 1 cm griežinėlis imbiero, supjaustytas plonai,
1/2 stiklinės neutralaus aliejaus (pvz., rapsų),
Garinti ryžiai (patiekimas),
Kapoti svogūnų laiškai (patiekimas),
Kimči, sezamo sėklos, hijiki dumbliai, daikonas – pasirenkami garnyrai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Nusausinkite tofu – apsukite jį keliomis virtuvinio rankšluosčio sluoksniais ir uždėkite svorio (pvz., puodą) 15 min., kad ištrauktų drėgmę.
2. Supjaustykite tofu į 9 vienodus kubelius. Stenkitės nepjauti per plonai – storis padės išlaikyti traškią plutelę ir minkštą vidų.
3. Mažame dubenėlyje sumaišykite sojų padažą, klevų sirupą, ryžių actą, aitriąją papriką ir labai plonai supjaustytą imbierą. Atidėkite.
4. Didelėje nelimpančioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės–stiprios ugnies. Kai paviršius ims „banguoti“, labai atsargiai dėkite tofu – tegul nesiliečia. Kepkite 3–4 min. nedarant nieko, kol apatinė pusė taps tamsiai ruda ir traški.
5. Apverskite tofu ir kepkite dar 3–4 min. Kai abi pusės traškios, atsargiai per šaukštą prilaikykite tofu ir nupilkite aliejų į nedidelį dubenį (galima panaudoti daržovių kepimui vėliau).
6. Grąžinkite keptuvę ant vidutinės kaitros ir supilkite pasiruoštą sojų–klevų padažą. Kepkite dar 3–4 min., retkarčiais apšlakstydami tofu padažu. Kai glazūra sutirštės ir dengs šaukštą – viskas paruošta.
7. Sudėkite tofu į lėkštes, užpilkite glazūra, apibarstykite svogūnėliais. Patiekite su garintais ryžiais, sezamo sėklomis ar net kimči – priklausomai nuo nuotaikos!

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite tofu ant garintų ryžių su kapotais svogūnėliais ir sezamo sėklomis. Labiau į Azijos kryptį – pridėkite kimči ar lengvai raugintų daržovių.