Garuose virti žiemos daržovių dubenėliai su kiaušiniais ir padažu

Garuose virti žiemos daržovių dubenėliai su kiaušiniais ir padažu

Lengvi, bet sotūs – šie žiemos daržovių dubenėliai su garuose virtais kiaušiniais, brokoliais, porais ir bulvėmis, viską vainikuojant kaparėlių ir šerio acto padažu. Puikus pasirinkimas pietums ar lengvai vakarienei, kai norisi šilumos ir žalumos viename šaukšte.

🛒 Ingredientai

700 g mažų geltonųjų bulvių (perpjaukite, jei didesnės nei 2,5 cm),
8 porai (tik balta ir šviesiai žalia dalis), supjaustyti 5 cm gabaliukais,
8 dideli kiaušiniai,
120 ml alyvuogių aliejaus,
60 ml šerio acto (arba raudonojo vyno acto),
1 a.š. medaus,
Žiupsnelis kajeno pipirų (nebūtina),
1,5 a.š. druskos (padalinta),
1/4 stiklinės smulkintų petražolių,
3 v.š. kaparėlių,
2 ryšulėliai brokolinių (broccolini), koteliai perpjauti išilgai,
Majonezas patiekimui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dideliame puode įstatykite garinimo indą (krepšelį), įpilkite apie 2,5 cm vandens. Uždenkite puodą ir užvirkite vandenį.
2. Į garinimo krepšelį sudėkite bulves, porus ir kiaušinius. Uždenkite ir virkite garuose 10 minučių. Tuo metu paruoškite dubenį su šaltu vandeniu.
3. Po 10 min. kiaušinius ištraukite ir perkelkite į šaltą vandenį.
4. Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, šerio actą, medų, kajeno pipirus (jei naudojate), 1 a.š. druskos, kaparėlius ir kapotus petražoles – tai jūsų padažas.
5. Į tą patį garinimo krepšelį ant jau garintų bulvių ir porų sudėkite brokolinius (broccolini), pagardinkite likusia 1/2 a.š. druskos ir garinkite dar 3–5 min., kol suminkštės.
6. Nulupkite ir perpjaukite kiaušinius pusiau.
7. Į kiekvieną plačią lėkštę užtepkite šaukštą majonezo. Dailiai sudėkite bulves, porus, brokolinius ir kiaušinius. Užpilkite padažu su kaparėliais.
8. Patiekite šiltus, papildomai galite užbarstyti šviežių petražolių ar pipirų.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite šiltus lėkštėje ar dubenyje, papildomai galima barstyti kepintais riešutais, tarkuotu kietuoju sūriu ar šlakeliu citrinos sulčių. Tinka kaip vegetariškas pagrindinis arba garnyras.