Royal Dock Cooler – tai elegantiškas ir gaivus punšas, kurį lengva paruošti iš anksto. Giliai aromatingas Jamaikos romas susijungia su saldžiu ananasų sirupu, gaivinančiomis greipfrutų sultimis ir subtiliai kvepiančia Earl Grey arbata. Tinka tiek lauko vakarėliams, tiek iškilmingesnėms progoms.
🛒 Ingredientai
• 750 ml Jamaikos romo (pot still, pvz., Hamilton Jamaican Black)
• 250 ml ananasų sirupo
• 200 ml šviežių greipfrutų sulčių
• 50 ml išvirtos Earl Grey arbatos
• Papuošimui: laimo griežinėliai
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Į didelį ąsotį arba indą supilkite romą, ananasų sirupą, greipfrutų sultis ir išvirtą (atvėsintą) Earl Grey arbatą.
2. Gerai išmaišykite.
3. Uždenkite ir laikykite šaldytuve mažiausiai 4 val., o geriausia – per naktį, kad skoniai susijungtų.
4. Prieš patiekdami – dar kartą išmaišykite.
5. Jei naudosite punšo dubenį – supilkite ant didelio ledo gabalo, kad lėtai tirptų.
6. Patiekite papuošę šviežiais laimo griežinėliais.
Patarimas: galite naudoti naminį ananasų sirupą, verdant ananasų sultis su cukrumi santykiu 1:1.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite punšo dubenyje su dideliu ledo gabalu arba porcijomis su ledu stiklinėse.
• Tinka vasaros šventėms, lauko vakarėliams ar piknikams.
• Galima laikyti šaldytuve per naktį – skoniai dar labiau sustiprėja.