Electron – tai ryškus, šiuolaikinis kokteilis, kuriame mezcal susilieja su šviežiomis morkų sultimis, cinamono sirupu ir citrusiniu žaliųjų citrinų rūgštumu. Rožinių pipirų ir druskos kraštelis suteikia papildomo skonio smūgio, o kartumo natos suteikia elegancijos. Tobulas pasirinkimas įspūdingam vakarui arba gurmaniškai degustacijai.
🛒 Ingredientai
• 52 ml mezcal (pvz., Don Amado Rústico)
• 15 ml cinamono sirupo
• 22 ml šviežių žaliųjų citrinų sulčių
• 22 ml šviežių morkų sulčių
• 2 lašai apelsinų kartėlių (Regan’s Orange Bitters)
• Rožiniai pipirai (malti) ir druska – taurės kraštui
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Paruoškite taurės kraštą: ant plokštelės sumaišykite smulkintus rožinius pipirus su druska. Sudrėkinkite taurės kraštą žaliųjų citrinų sultimis ir apvoliokite prieskonių mišinyje.
2. Į kokteilių plaktuvą su ledu supilkite mezcal, cinamono sirupą, žaliųjų citrinų sultis, šviežias morkų sultis ir apelsinų kartėlius.
3. Stipriai suplakite – apie 15–20 sekundžių, kol plaktuvas atšals.
4. Perkoškite į paruoštą kokteilinę taurę be ledo.
Patarimas: norėdami dar intensyvesnio skonio – naudokite šviežiai spaustas morkų sultis ir naminį cinamono sirupą.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite be ledo, kokteilinėje taurėje su prieskonių krašteliu.
• Tinka gurmaniškai vakarienei ar kokteilių degustacijai.
• Papuošimui galima naudoti morkos juostelę arba apelsino žievelę.