✨ Magiškas tahini ir graikinių riešutų šokolado padažas

Šis magiškas padažas sukietėja, kai tik paliečia šaltą ledų paviršių – tarsi šokoladinė plėvelė! Jame dera baltasis šokoladas, tahini, graikiniai riešutai ir vanilė. Tinka ne tik ledams, bet ir vaisiams ar net pyragų dekoravimui. Paprasta, natūralu ir labai skanu!

🛒 Ingredientai

• 60 ml (ketvirtis stiklinės) žalių graikinių riešutų
• 85 g baltojo šokolado, smulkinto
• 80 ml rafinuoto kokosų aliejaus
• 60 ml tahini (sezamų pastos)
• 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės pastos arba ekstrakto
• Žiupsnelis druskos

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išdėliokite riešutus ant kepimo skardos ir skrudinkite 8–10 min., per vidurį pamaišykite. Atvėsinkite.
2. Tuo tarpu baltą šokoladą, kokosų aliejų ir tahini sudėkite į dubenėlį ir kaitinkite mikrobangėje 15 sek. intervalais, maišydami kiekvieną kartą, kol viskas ištirps ir susijungs.
3. Skrudintus riešutus sudėkite į smulkintuvą ir trinkite, kol susiformuos pasta. Nubraukite šonus, įberkite vanilę ir druską, pulsuokite.
4. Įjunkite prietaisą ir lėtai supilkite šokolado mišinį. Apdorokite, kol masė taps glotni ir vientisa.
5. Naudokite iškart – užpilkite ant ledų ir stebėkite, kaip sustingsta!

🍽️ Patiekimo idėjos

• Pilkite ant šaltų ledų – padažas akimirksniu sustingsta!
• Tinka ir ant vaisių, blynų ar pyragų dekoravimui.
• Laikykite sandariai uždarytame indelyje kambario temperatūroje kelias dienas.