🌶️ Soti čili sriuba su jautiena, pupelėmis ir sūriu

Produktai
  • 500 g
    Jautienos faršas
  • 400 g
    Konservuoti pomidorai
  • 400 g
    Konservuotos pupelės
  • 100 g
    Aštrus pomidorų padažas
  • 150 g
    Kukurūzai (konservuoti)
  • 1 vnt
    Raudonoji paprika
  • 1 vnt
    Aitri paprika
  • 1 vnt
    Svogūnas
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • 100 g
    Tarkuotas fermentinis sūris
Produktai
  • 500 g
    Jautienos faršas
  • 400 g
    Konservuoti pomidorai
  • 400 g
    Konservuotos pupelės
  • 100 g
    Aštrus pomidorų padažas
  • 150 g
    Kukurūzai (konservuoti)
  • 1 vnt
    Raudonoji paprika
  • 1 vnt
    Aitri paprika
  • 1 vnt
    Svogūnas
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
  • 100 g
    Tarkuotas fermentinis sūris
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

Sriubai:

  • 500 g jautienos faršo (arba smulkinto jautienos kumpio)

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 raudonoji paprika

  • 1 aitrioji paprika (arba pagal skonį)

  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių (savo sultyse)

  • 400 g konservuotų pupelių (aštrių arba paprastų)

  • 100 g aštraus pomidorų padažo

  • 150 g konservuotų kukurūzų

  • 3 šaukštai aliejaus kepimui

  • Maltos raudonosios paprikos – pagal skonį

  • Aitriosios paprikos milteliai – pagal skonį

  • Prieskoniai jautienai – pagal skonį

  • Druska – pagal skonį

Patiekimui:

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • Skrudinta česnakinė duona arba bandelės

  • 1
    Pasiruošk daržoves

    Nulupk svogūną ir česnaką, paprika nuvalyk nuo sėklų. Konservuotus pomidorus, aitriąją papriką, česnaką ir papriką sutrink blenderiu – palik smulkius gabalėlius, kad būtų tekstūros.
    Patarimas: Jei nori švelnesnio skonio – naudok mažiau aitriosios paprikos arba visai jos atsisakyk.

  • 2
    Apkepk faršą

    Keptuvėje įkaitink aliejų. Sudėk jautienos faršą ir smulkintą svogūną. Kepk 6–8 min, kol mėsa apskrus, o svogūnas suminkštės.
    Patarimas: Faršą kepk gerai paskleidus – neleisk jam iškart troškintis, nes norime skrudimo.

  • 3
    Troškink sriubą

    Dideliame puode sumaišyk apkepintą faršą su trintų daržovių mase. Įdėk pupeles, pomidorų padažą ir, jei reikia, šiek tiek vandens ar sultinio – kad būtų norimo tirštumo.
    Patarimas: Jei pupelės aštrios – atsargiai su aitriąja paprika ir milteliais.

  • 4
    Pagardink

    Suberk visus prieskonius: druską, raudonąją papriką, aitriuosius miltelius, prieskonius jautienai. Išmaišyk.
    Patarimas: Ši sriuba mėgsta prieskonius – paragauk ir pakoreguok pagal savo skonį.

  • 5
    Troškink

    Užvirk sriubą ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 min, kad skoniai susijungtų. Paskutinėmis minutėmis suberk kukurūzus – jie turi likti šiek tiek traškūs.
    Patarimas: Kukurūzai suteikia šiek tiek saldumo, kuris subalansuoja aštrumą.

  • 6
    Patiekimas

    Supilstyk į dubenėlius, užberk gausiai tarkuoto sūrio – jis pradės tirpti nuo karščio. Patiek su paskrudintomis duonos riekėmis ar česnakinėmis bandelėmis.
    Patarimas: Papuošk šviežiomis petražolėmis ar kalendra, jei turi – dar daugiau skonio ir spalvos.

Maistinė vertė

Čili sriuba su jautiena, pupelėmis, daržovėmis ir lydytu sūriu – soti, lengvai pagaminama sriuba, kuri sušildys net vėliausią vakarą.

  • Kalorijos:
    110 kcal
  • Baltymai:
    7 g
  • Riebalai:
    6 g
  • Angliavandeniai:
    6 g
  • Skaidulos:
    1.5 g

Aš sriubą gaminau su jautienos kumpiu – smulkiai supjausčiau, nes norėjau šiek tiek stambesnių gabalėlių. Aitriosios paprikos įdėjau pusę, kad neperspausčiau su aštrumu – paskui atskirai įdėjau dribsnių į savo dubenėlį. Patiekiau su skrudintu batonu, įtrintu česnaku – paprasta, bet labai dera. Sūris viršuje tikrai neatsiejama dalis – naudok dosniai!