- 2 kgVištienos šlaunelės (be kaulų, su odele)
- 4 ŠaukštaiMajonezas
- 2 ŠaukštaiPomidorų padažas
- 2 ŠaukštaiAlyvuogių aliejus
- Šaukštai 2Obuolių actas
- 1 vntCitrina
- 1 ŠaukštasDižono garstyčios
- 1 ŠaukštasRudas cukrus
- 2 SkiltelėsČesnakas
🛒 Ingredientai
Pagrindui:
-
2 kg vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų, su odele)
Marinatas:
-
4 šaukštai majonezo (naudotas su mangais – galima keisti paprastu)
-
2 šaukštai pomidorų padažo
-
Sultys iš 1 citrinos
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus (su bazilikais arba paprasto)
-
2 šaukštai obuolių acto
-
1,5 šaukšto druskos (arba pagal skonį)
-
1 šaukštas Dižono garstyčių
-
1 šaukštas rudojo cukraus
-
0,5 šaukštelio maltų lauro lapų
-
2 česnako skiltelės (suspaustos)
-
3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio
-
2 žiupsneliai maltos raudonosios paprikos
-
2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių
-
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių
-
1 žiupsnelis kario prieskonių
- 1Paruošk mėsą
Vištienos šlauneles supjaustyk stambesniais gabalais – taip jos išliks sultingos. Jei yra riebalinių perteklių – gali pašalinti, bet palik šiek tiek odelės skonio gilumai.
Patarimas: Mėsos gabalai neturi būti per maži – kitaip jie greitai išdžius ant grilio. - 2Paruošk marinatą
Visus marinatui skirtus ingredientus sudėk į dubenį. Išmaišyk iki vientisos masės. Paragauk – jei reikia daugiau rūgštelės, įlašink papildomai citrinos, jei trūksta aitrumo – pridėk dar pipirų ar čili.
Patarimas: Neperdėk su druska – padažai jau sūrūs, tad geriau mažiau nei per daug. - 3Marinuok mėsą
Sudėk vištieną į marinatą ir kruopščiai įtrink. Geriausia, jei naudoji užspaudžiamą maišelį ar gilų sandarų indą. Padėk į šaldytuvą bent 4 val., o idealiausia – nakčiai.
Patarimas: Prieš kepant mėsą ištrauk iš šaldytuvo bent 30 min, kad šiek tiek sušiltų. - 4Kepimas ant grotelių
Įkaitink grilį iki vidutinės kaitros. Sudėk mėsą ant grotelių ir kepk 20–30 min, vis pavartydamas, kol gražiai apskrus ir pasieks 75 °C vidinę temperatūrą.
Patarimas: Jei marinatas turi cukraus (pvz., rudojo), kepk atsargiai – gali greitai skrusti. Gali kepti su dangčiu, kad vidus neišsausėtų.
- Kalorijos:215 kcal
- Baltymai:20 g
- Riebalai:14 g
- Angliavandeniai:3 g
Šią vištieną ruošiau iš vakaro – marinate buvo tiek kvapų, kad net norėjosi jo paragauti atskirai. Rudas cukrus ir pomidorų padažas kepdami davė vos salstelėjusios plutelės, o citrina išlaikė gaivumą. Keptas šlauneles padaviau su kuskusu, pomidorų salotomis ir ajika – valgė visi net rankomis, nes kitaip nesinorėjo. Šitas receptas dabar mano grilio sąraše numeris vienas!