🍗 Ant grotelių kepta vištiena – minkšta, kvapni ir su charakteriu

Produktai
  • 2 kg
    Vištienos šlaunelės (be kaulų, su odele)
  • 4 Šaukštai
    Majonezas
  • 2 Šaukštai
    Pomidorų padažas
  • 2 Šaukštai
    Alyvuogių aliejus
  • Šaukštai 2
    Obuolių actas
  • 1 vnt
    Citrina
  • 1 Šaukštas
    Dižono garstyčios
  • 1 Šaukštas
    Rudas cukrus
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
Produktai
  • 2 kg
    Vištienos šlaunelės (be kaulų, su odele)
  • 4 Šaukštai
    Majonezas
  • 2 Šaukštai
    Pomidorų padažas
  • 2 Šaukštai
    Alyvuogių aliejus
  • Šaukštai 2
    Obuolių actas
  • 1 vnt
    Citrina
  • 1 Šaukštas
    Dižono garstyčios
  • 1 Šaukštas
    Rudas cukrus
  • 2 Skiltelės
    Česnakas
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

Pagrindui:

  • 2 kg vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų, su odele)

    Marinatas:

 

  • 4 šaukštai majonezo (naudotas su mangais – galima keisti paprastu)

  • 2 šaukštai pomidorų padažo

  • Sultys iš 1 citrinos

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (su bazilikais arba paprasto)

  • 2 šaukštai obuolių acto

  • 1,5 šaukšto druskos (arba pagal skonį)

  • 1 šaukštas Dižono garstyčių

  • 1 šaukštas rudojo cukraus

  • 0,5 šaukštelio maltų lauro lapų

  • 2 česnako skiltelės (suspaustos)

  • 3 žiupsneliai penkių pipirų mišinio

  • 2 žiupsneliai maltos raudonosios paprikos

  • 2 žiupsneliai džiovintų čiobrelių

  • 1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių

  • 1 žiupsnelis kario prieskonių

  • 1
    Paruošk mėsą

    Vištienos šlauneles supjaustyk stambesniais gabalais – taip jos išliks sultingos. Jei yra riebalinių perteklių – gali pašalinti, bet palik šiek tiek odelės skonio gilumai.
    Patarimas: Mėsos gabalai neturi būti per maži – kitaip jie greitai išdžius ant grilio.

  • 2
    Paruošk marinatą

    Visus marinatui skirtus ingredientus sudėk į dubenį. Išmaišyk iki vientisos masės. Paragauk – jei reikia daugiau rūgštelės, įlašink papildomai citrinos, jei trūksta aitrumo – pridėk dar pipirų ar čili.
    Patarimas: Neperdėk su druska – padažai jau sūrūs, tad geriau mažiau nei per daug.

  • 3
    Marinuok mėsą

    Sudėk vištieną į marinatą ir kruopščiai įtrink. Geriausia, jei naudoji užspaudžiamą maišelį ar gilų sandarų indą. Padėk į šaldytuvą bent 4 val., o idealiausia – nakčiai.
    Patarimas: Prieš kepant mėsą ištrauk iš šaldytuvo bent 30 min, kad šiek tiek sušiltų.

  • 4
    Kepimas ant grotelių

    Įkaitink grilį iki vidutinės kaitros. Sudėk mėsą ant grotelių ir kepk 20–30 min, vis pavartydamas, kol gražiai apskrus ir pasieks 75 °C vidinę temperatūrą.
    Patarimas: Jei marinatas turi cukraus (pvz., rudojo), kepk atsargiai – gali greitai skrusti. Gali kepti su dangčiu, kad vidus neišsausėtų.

Maistinė vertė
  • Kalorijos:
    215 kcal
  • Baltymai:
    20 g
  • Riebalai:
    14 g
  • Angliavandeniai:
    3 g

Šią vištieną ruošiau iš vakaro – marinate buvo tiek kvapų, kad net norėjosi jo paragauti atskirai. Rudas cukrus ir pomidorų padažas kepdami davė vos salstelėjusios plutelės, o citrina išlaikė gaivumą. Keptas šlauneles padaviau su kuskusu, pomidorų salotomis ir ajika – valgė visi net rankomis, nes kitaip nesinorėjo. Šitas receptas dabar mano grilio sąraše numeris vienas!