🥓 Kepti smidrai su šonine – lengvas, bet išraiškingas užkandis

Produktai
  • 10 vnt
    Smidrai
  • 10 Riekių
    Šaltai rūkyta šoninė
  • Alyvuogių aliejus
Produktai
  • 10 vnt
    Smidrai
  • 10 Riekių
    Šaltai rūkyta šoninė
  • Alyvuogių aliejus
🧑‍🍳 Gaminimo eiga

🛒 Ingredientai

  • 10 šviežių smidrų

  • 10 plonų riekelių šaltai rūkytos šoninės

  • Alyvuogių aliejaus – šlakelis

  • Druska – pagal skonį

  • Šviežiai malti pipirai – pagal skonį

  • 1
    Paruošk smidrus

    Smidrus nuplauk, nulaužk ar nupjauk sumedėjusias kotelio dalis. Jeigu stiebai labai stori – trumpai apvirk juos verdančiame vandenyje apie 2 min, tada perpilk šaltu vandeniu, kad išliktų traškūs.
    Patarimas: Ploni smidrai gali būti kepami be virimo – jie greitai suminkštės kepant.

  • 2
    Apsuk šonine

    Kiekvieną smidrą apšlakstyk alyvuogių aliejumi ir apsuk plona šoninės juostele – galima spirale nuo apačios iki viršūnės.
    Patarimas: Jeigu šoninė labai ilga – ją galima perpjauti per pusę, kad nepridengtų per daug smidro.

  • 3
    Kepk

    Dėk ant įkaitinto grilio ir kepk apie 10 min, vis pavartydamas, kol šoninė apskrus.
    Alternatyva: Kepant orkaitėje – dėk ant kepimo popieriaus 200 °C temperatūroje ir kepk 12–15 min, kol šoninė paruduos.
    Patarimas: Gali trumpai apskrudinti ir keptuvėje, jei neturi grilio ar orkaitės.

  • 4
    Pabaiga

    Iškepusius smidrus apibarstyk druska ir šviežiai maltais pipirais. Galima patiekti su citrinos skiltele ar lengvu jogurtiniu padažu.

Maistinė vertė
  • Kalorijos:
    150 kcal
  • Baltymai:
    6 g
  • Riebalai:
    12 g
  • Angliavandeniai:
    12 g

Šituos smidrus ruošiau vakarienei prie grilyje keptos vištienos – dingo dar greičiau nei pati mėsa! Šoninė susisuko gražiai ir pasidarė traški, o smidrai išliko ryškiai žali ir šiek tiek traškūs. Kepiau grilyje, bet kitą kartą bandysiu orkaitėje – greita, paprasta, o atrodo įspūdingai. Ypač skanu su lašeliu citrinos sulčių ant viršaus!