Alfajores sausainiai su kokosiniu 'Dulce de leche'

Alfajores sausainiai su kokosiniu ‘Dulce de leche’

Alfajores – tai Lotynų Amerikos sausainių pasididžiavimas! Ši versija – žaisminga, spalvinga ir su tropikų nata – kokosinis dulce de leche suteikia švelnaus karamelinio skonio, o spalvotas kokosų pabarstukas džiugina akį. Tiks šventėms, dovanoms ar tiesiog savaitgalio desertui.

🛒 Ingredientai

1 skardinė saldinto kondensuoto pieno (apie 400 ml),
1 skardinė nesaldinto kokosų pieno (~400 ml),
2 a.š. druskos (padalinta),
50 g migdolų miltų,
288 g kvietinių miltų + daugiau kočiojimui,
226 g sviesto (2 pakeliai), kambario temperatūros,
133 g cukraus,
1 kiaušinio trynys,
1 a.š. vanilės ekstrakto,
¼ puodelio + 2 v.š. medaus,
125 g kokosų drožlių (nesaldintų),
2 skirtingų spalvų augaliniai maistiniai dažai (po 1 v.š.),
Perlamutriniai blizgūs milteliai (nebūtina)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Nedideliame puode sumaišykite kondensuotą pieną, kokosų pieną ir ½ a.š. druskos. Užvirinkite ir supilkite į 33×23 cm kepimo indą. Kepkite orkaitėje 40–50 min., kas 15 min. pamaišydami, kol masė sutirštės ir paruduos. Atvėsinkite valandą ir pertrinkite virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
2. Sumaišykite migdolų miltus ir kvietinius miltus. Kitame dubenyje plakite kambario temperatūros sviestą, cukrų ir 1½ a.š. druskos ~3 min., kol taps purus. Įmuškite trynį, supilkite vanilę ir ¼ puodelio medaus, plakite 2 min. Įmaišykite sausus ingredientus. Tešlą padalykite į dvi dalis, suformuokite diskus ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Laikykite šaldytuve mažiausiai 2 val.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Iškočiokite tešlą iki ~3 mm storio ir išspauskite sausainius formelėmis (iki 5 cm). Kepkite 7–9 min., kol krašteliai lengvai paruduos. Atvėsinkite.
4. ⅓ kokosų drožlių nudažykite viena maistine dažų spalva, kitą – kita spalva, likusią palikite baltą. Galite įmaišyti šiek tiek perlamutrinių blizgių miltelių.
5. Ant pusės sausainių užtepkite po šaukštelį dulce de leche. Kitus sausainius aptepkite šiltu medumi, praskiestu 2 a.š. šilto vandens, ir panardinkite į pasirinktą spalvotą kokosą. Sujunkite abu sausainius į sumuštinius – spalvotas viršuje.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite kaip desertą su kava ar arbata. Galite dovanoti supakuotus į skaidrius maišelius – ypač gražu per šventes. Sausainiai džiugins ir mažus, ir didelius!