Šios salotos – tikras skonių fejerverkas! Derinant Jamaikos įkvėptą prieskonių mišinį su kreminėmis bulvėmis ir saldžiąja bulve, gaunamas šiltas, kvapnus ir aštrus garnyras, kuris tiks tiek šventėms, tiek įdomesniam kasdieniam stalui. Skonis laikui bėgant intensyvėja – kitą dieną dar skaniau!
🛒 Ingredientai
• 2 laimų žievelė ir sultys
• 2 aitriosios paprikos (habanero), su sėklomis, smulkintos
• 5 cm imbiero šaknis, smulkiai tarkuota
• 5 skiltelės česnako, smulkintos
• 80 ml smulkintų svogūnėlių
• 2 šaukštai šviežio čiobrelio, smulkinto
• 2 šaukštai augalinio aliejaus
• 2 šaukštai rudojo cukraus
• 4 arbatiniai šaukšteliai kvapiųjų pipirų
• 1 šaukštas druskos
• 2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto čiobrelio
• 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
• 1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
• 1 arbatinis šaukštelis maltos cinamono
• 1 arbatinis šaukštelis maltos imbiero
• 1 arbatinis šaukštelis maltos muskato
• Pusė arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
• Pusė arbatinio šaukštelio maltų kumino
• 5 didelės geltonos bulvės (~900 g), supjaustytos 2,5 cm gabalėliais
• 1 saldžioji bulvė (~340 g), nulupta, supjaustyta 2,5 cm gabalėliais
• 180 ml majonezo
• Ketvirtis raudonojo svogūno, smulkinto
• 2 svogūnėliai, smulkinti
• Pusė arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Vidutiniame dubenyje šakute sumaišykite laimo žievelę ir sultis, smulkintus aitriuosius pipirus, imbierą, česnaką, svogūnėlius, šviežią čiobrelį, aliejų, rudąjį cukrų, kvapiuosius pipirus, druską, džiovintą čiobrelį, pipirus, česnako miltelius, cinamoną, maltą imbierą, muskato riešutą, kajeno pipirus ir kumino miltelius.
Patarimas: aitriųjų pipirų sumaišymas su rūgštimi (laimo sultimis) sumažina jų aštrumą.
2. Sudėkite bulves ir saldžiąją bulvę į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite.
3. Užvirkite ir virkite apie 40 min., kol bulvės taps minkštos. Nusausinkite ir perkelkite į didelį dubenį. Bulvės gali šiek tiek subyrėti – tai normalu.
4. Mažame dubenėlyje sumaišykite majonezą su 2 šaukštais prieskonių mišinio – tai bus padažas.
5. Į šiltas bulves įmaišykite smulkintą raudonąjį svogūną, svogūnėlius, druską ir pipirus.
6. Atsargiai įmaišykite padažą – geriausia naudoti silikoninę mentelę.
Patarimas: salotas galima patiekti šiltas, kambario temperatūros ar atšaldytas.
7. Laikykite uždengtą šaldytuve iki 2 dienų – per tą laiką skonis dar pagerėja.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite su kepta vištiena ar žuvimi – puikus kontrastingas garnyras.
• Galima patiekti ir kaip savarankišką vegetarišką patiekalą.
• Prie salotų tinka šviežios žolelės ar laimo skiltelė šalia.