Aštri vaisių salotos „Tigras“ su sezamu ir žalumynais

Šios vaisių salotos – netikėtas, bet puikiai subalansuotas gaivių, saldžiarūgščių ir aštrių skonių derinys. Neprinokę kaulavaisiai (ar mango, kriaušės), čili pipirai, sezamo aliejus ir traškios saliero juostelės sukuria egzotišką patiekalą, kuris puikiai tiks tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie keptos žuvies ar tofu.

🛒 Ingredientai

• 450 g neprinokusių kaulavaisių (slyvų, persikų, nektarinų, mango ar kriaušių), plonai pjaustytų
• 1 serrano čili, be sėklų (jei norite švelniau), plonai supjaustytas
• 2 v.š. nepagardinto ryžių acto
• 1 v.š. cukraus
• 0,5 a.š. druskos, plius pagal skonį
• 1 ryšelis kalendros, supjaustytas
• 4 svogūnų laiškai, įstrižai supjaustyti
• 2 saliero stiebai, įstrižai supjaustyti
• 2 a.š. skrudinto sezamų aliejaus
• 1 a.š. mažiau sūraus sojų padažo
• 1 laimo žievelė
• 2 v.š. skrudintų sezamo sėklų
• Laimo skiltelės patiekimui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite plonai pjaustytus vaisius (slyvas, nektarinus, persikus ar mango), čili, ryžių actą, cukrų ir 0,5 a.š. druskos. Palikite pastovėti 10 min., kad vaisiai prisigertų skonio.
2. Tuo metu kalendrą susukite į ryšulėlį ir supjaustykite ~5 cm ilgio gabalėliais. Sudėkite į atskirą dubenį kartu su svogūnų laiškais ir salierais.
3. Vaisius nusausinkite per sietelį, o skystį pasilikite. Į likusį skystį įmaišykite sezamų aliejų, sojų padažą ir laimo žievelę.
4. Padažą supilkite ant žalumynų mišinio, išmaišykite.
5. Sudėkite nukoštus vaisius ir sezamo sėklas, viską atsargiai permaišykite.
6. Patiekite salotas ant didelės lėkštės su laimo skiltelėmis šalia.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite kaip gaivų garnyrą šalia keptos žuvies, tofu ar ryžių dubenėlio.
• Galima naudoti ir kaip neįprastą užkandį vasaros vakarėlyje.
• Jei mėgstate traškumą – papildykite skrudintais riešutais arba keptu tofu.