Aštri vištienos 'Peppersoup' sriuba (Nigerietiška klasika)

Aštri vištienos ‘Peppersoup’ sriuba (Nigerietiška klasika)

Ši egzotiška sriuba – tikra skonio bomba iš Vakarų Afrikos! Kvapnūs prieskoniai, pikantiškas sultinys, sultinga vištiena ir netgi dūmo dvelksmas nuo džiovintų krevečių. Šildanti, aštri ir išskirtinė – tikrai verta išbandyti.

🛒 Ingredientai

1 v.š. anyžių sėklų,
1 v.š. kalendrų sėklų,
1 v.š. kumino sėklų,
1 v.š. kvapiųjų pipirų,
1 v.š. malto imbiero,
1 v.š. pankolių sėklų,
1 v.š. sichuan pipirų,
1 v.š. džiovintos tamarindo masės,
1 a.š. gvazdikėlių,
1 višta (~1,3 kg), supjaustyta gabaliukais,
60 ml šviežių citrinų sulčių,
4 stiklinės vandens,
1 svogūnas, smulkintas,
2 česnako skiltelės, smulkintos,
2 v.š. džiovintų aitriųjų paprikų (arba pagal skonį),
Druska pagal skonį,
4 stiklinės vištienos sultinio,
1/4 stiklinės Peppersoup prieskonių mišinio,
2 v.š. smulkintų džiovintų rūkytų krevečių,
2 v.š. kapotų šviežių mėtų,
Mėtų šakelės patiekimui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Pirmiausia pasiruoškite ‘Peppersoup’ prieskonių mišinį: visus sausus prieskonius – anyžių, kalendrų, kumino, kvapiųjų pipirų, džiovintą imbierą, pankolių sėklas, sichuan pipirus, tamarindą ir gvazdikėlius – sudėkite į prieskonių malūnėlį ir sumalkite iki miltelių. Supilkite į sandarų stiklainį. Naudokite tik tiek, kiek nurodyta recepte – likutį laikykite tamsioje vietoje.
2. Vištienos gabaliukus nuplaukite, įtrinkite citrinų sultimis ir sudėkite į didelį puodą. Įpilkite 4 stiklines vandens, suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir aitriąsias džiovintas paprikas (pagal aštrumo lygį). Pagardinkite druska.
3. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 30 minučių.
4. Supilkite vištienos sultinį ir 1/4 stiklinės paruošto prieskonių mišinio. Toliau virkite dar 30 minučių, kol vištiena bus visiškai išvirusi ir minkšta.
5. Įmaišykite smulkintas džiovintas rūkytas krevetes ir kapotas mėtų lapus. Virkite dar 10 minučių.
6. Patiekite sriubą karštą, su šviežiomis mėtų šakelėmis papuošimui.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite kaip sriubą arba užpilkite ant ryžių ar keptų batatų. Prie šios sriubos puikiai tiks švelnus duonos paplotis arba plantanai.