Braised Chicken Legs With Grapes and Fennel

Sultingi vištienos šlaunelės troškintos su saldžiomis vynuogėmis ir aromatingu pankoliu – tai elegantiškas, tačiau paprastas patiekalas, tinkantis tiek savaitgalio vakarienei, tiek svečių vaišėms. Medaus ir čili pasta suteikia subtilų saldžiai aštrų skonį, o keptos vynuogės kartu su padažu sukuria ypatingą skonio harmoniją.

🛒 Ingredientai

– 4 vištienos šlaunelės su kulšelėmis (apie 1,5 kg), nusausintos
– 4,5 šaukštelio druskos
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
– 2 pankolio gumbai + ¼ puodelio pankolio lapelių
– 450 g vynuogių
– 1 puodelis vištienos sultinio
– ¼ puodelio medaus
– 4 šaukšteliai Kalabrijos čili pastos
– 1 šaukštas raudonojo vyno acto

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Vištienos šlauneles gausiai pabarstykite 3 šaukšteliais druskos.
2. Dideliame puode arba troškintuve įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ant vidutinės ugnies. Dėkite 2 vištienos gabalus odele žemyn ir kepkite 5 min., kol gražiai apskrus. Apverskite ir kepkite dar 2 min. Pakartokite su likusia vištiena. Išimkite iš puodo.
3. Pjaustykite pankolį griežinėliais (apie 1,5 cm storio), pašalinkite kietą šerdį. Į dubenį sudėkite pusę vynuogių, pankolį, 0,5 šaukštelio druskos ir likusį šaukštą aliejaus – išmaišykite.
4. Į tą patį puodą supilkite sultinį, medų, čili pastą ir likusią druską. Išmaišykite ir sudėkite likusias vynuoges. Ant viršaus sudėkite vištieną odele į viršų, uždenkite pankolio mišiniu.
5. Troškinkite orkaitėje apie 35 min., kol vištiena bus iškepusi, o pankolis suminkštėjęs.
6. Išimkite vištieną, vynuoges ir pankolį, likusį skystį ant viryklės sumažinkite perpus. Įmaišykite raudono vyno actą ir pankolio lapelius.
7. Užpilkite padažą ant vištienos ir patiekite su keptomis vynuogėmis ir pankoliu.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su traškia duona arba bulvių koše. Šalia tinka lengvos salotos arba keptos daržovės.