Ši gaivi ir lengva gaspačio sriuba yra tikras išsigelbėjimas karštomis vasaros dienomis. Paruošiama vos per kelias minutes, be jokio virimo – tik natūralus šviežių daržovių skonis. Idealu tiek pietums, tiek kaip lengvas užkandis ar net vakarienės pradžia. Patiekite atšaldytą su šlakeliu alyvuogių aliejaus – paprasta, sveika ir skanu!
🛒 Ingredientai
• 1 agurkas, stambiai supjaustytas
• 6 vidutiniai pomidorai (geriausia – senovinės veislės)
• 15 g baziliko lapelių, be kotelių
• 1 saliero stiebas, stambiai supjaustytas
• 0.5 raudonosios paprikos, be sėklų, stambiai supjaustyta
• 2 česnako skiltelės, sutarkuotos
• 1 citrinos sultys
• 1 v.š. alyvuogių aliejaus, plius šlakelis patiekiant
• 1 v.š. raudonojo vyno acto
• Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Sudėkite visus ingredientus (agurką, pomidorus, baziliką, salierą, papriką, česnaką, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, actą) į maisto smulkintuvą.
2. Sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Jei norite skystesnės konsistencijos – įpilkite šiek tiek vandens.
3. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
4. Supilstykite į dubenėlius ir apšlakstykite papildomu alyvuogių aliejumi.
Patarimas: sriubą galite šaldyti 30 min., kad būtų dar gaivesnė.
🍽️ Patiekimo idėjos
• Patiekite su šviežios duonos riekelėmis arba skrudinta bagete.
• Papuoškite baziliko lapeliais arba smulkintais agurkais ir pomidorais.
• Puikiai dera su baltu vynu arba lengvu rožiniu vynu.