Graikiški kalakutienos mėsainiai

Graikiški kalakutienos mėsainiai

Šie graikiški mėsainiai iš kalakutienos – tikras Viduržemio regiono skonis viename kąsnyje. Gaivūs žalumynai, alyvuogės, citrina ir prieskoniai – lengvas, bet sotus vasariškas džiaugsmas!

🛒 Ingredientai

900 g kalakutienos faršo (93 % liesumo),
1 stiklinė smulkintų šviežių špinatų,
1/4 stiklinės smulkintų juodųjų alyvuogių,
1 citrinos tarkuota žievelė,
2 v.š. smulkinto raudonojo svogūno,
1 v.š. smulkintų mėtų arba petražolių,
1 a.š. česnako miltelių arba 3 smulkintos česnako skiltelės,
1 a.š. džiovinto raudonėlio,
1 a.š. jūros druskos,
1/2 a.š. juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejus arba ghi kepimui,
Papildomai (nebūtina): sviestinės salotos, pomidorai, agurkai, raudonieji svogūnai, feta, šviežios žolelės, bazilikų pesto

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Dideliame dubenyje rankomis gerai sumaišykite kalakutienos faršą su smulkintais špinatais, alyvuogėmis, tarkuota citrinos žievele, svogūnu, mėtomis (arba petražolėmis), česnaku, raudonėliu, druska ir pipirais. Nepersistenkite – permaišius mėsa gali tapti kieta.
2. Mišinį padalinkite į 6 dalis ir suformuokite plokščius mėsainius.
3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus arba ghi sviesto. Dėkite mėsainius ir kepkite ant vidutinės-aukštos ugnies apie 5 minutes iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite dar 4–5 minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje.
4. Patiekite suvyniotus į salotos lapą arba klasikiškai – su bandelėmis. Papildomai dėkite pomidorų, agurkų, svogūno griežinėlių, fetos ar pesto – kaip mėgstate!

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite apvyniotą sviestinės salotos lapu su šviežių daržovių garnyru. Taip pat puikiai dera su tzatziki padažu ar grūdėta bandele, jei norisi klasiškesnio mėsainio pojūčio.