Greitas mangų ačaras (Gol-Keri)

Gol-Keri – tai saldžiarūgštis, aštrus ir labai aromatingas Indijos regiono mango pagardas, vadinamas ačaru. Šis receptas greitai pagaminamas, be ilgo brandinimo, ir puikiai tinka kaip priedas prie ryžių, karių ar net sumuštinių. Tobulas balansas tarp sultingo mango, prieskonių ir jaggery saldumo.

🛒 Ingredientai

• 60 ml smulkintų raudonųjų arba baltųjų svogūnų
• 0,25 a.š. druskos + pagal skonį
• 1 prinokęs, kietesnis mango, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
• 0,25 a.š. maltų kumino sėklų
• 0,25 a.š. maltos kalendros
• 1 a.š. kajeno pipirų miltelių
• 4 v.š. tarkuoto jaggery cukraus (arba rudųjų cukranendrių cukraus)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Svogūnus apibarstykite druska ir palikite 15 min., kad išsiskirtų sultys. Tuomet išspauskite visą skystį per marlę ar sietelį. Po to nuplaukite ir dar kartą nuspauskite. Išdžiovinkite ant popierinio rankšluosčio 5 min.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus likusius ingredientus: mango gabalėlius, kumino, kalendros ir kajeno miltelius, jaggery ir pagal skonį papildomą druską. Atsargiai maišykite, kad mangai nesusitrintų.
3. Įmaišykite svogūnus ir paragaukite. Jei reikia – pridėkite druskos. Laikykite šaldytuve, suvartokite per 2 dienas.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite šaltą su ryžiais, keptais patiekalais ar prie chapati duonos.
• Tinka kaip užtepėlė ant sumuštinių arba garnyras prie sūrių užkandžių.
• Laikyti šaldytuve, suvartoti per 2 dienas nuo paruošimo.