Grilyje keptos morkos su avokadu ir mėtomis

Šis receptas – tikra vasaros šviežumo šventė. Saldžios ir šiek tiek karamelizuotos ant grotelių keptos morkos derinamos su kreminiu avokadu, kvapniomis mėtomis ir imbieriu pagardintu citrinos padažu. Gaivu, netikėta ir labai skoninga – idealiai tinka šalia žuvies ar kaip lengvas vegetariškas patiekalas.

🛒 Ingredientai

• 1 a.š. kumino sėklų
• 3 v.š. šviežių citrinų sulčių
• 2 a.š. medaus
• 90 ml alyvuogių aliejaus (¼ stiklinės + 2 v.š.)
• 1 serrano čili (be sėklų, jei norite švelniau), plonai supjaustytas
• 2,5 cm šviežio imbiero gabalėlis, nuluptas, smulkiai sutarkuotas
• Druska pagal skonį
• 700 g vidutinio dydžio morkų su žaluma (apie 5 vnt.), nuplautų, perpjautų išilgai
• 2 avokadai, supjaustyti stambiais gabalėliais
• ½ stiklinės mėtų lapelių

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Paruoškite grilį vidutinei kaitrai.
2. Nedidelėje sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite kumino sėklas apie 2 min., kol pasklis kvapas. Atvėsinkite.
3. Kumino sėklas stambiai sutrinkite grūstuvėje ar peilio plokščia puse. Perkelkite į dubenį.
4. Į dubenį įpilkite citrinos sulčių, medaus ir 60 ml (ketvirtį stiklinės) aliejaus. Įmaišykite smulkintą čili ir tarkuotą imbierą. Pagardinkite druska. Palikite pastovėti.
5. Morkas sumaišykite su likusiu aliejumi, pagardinkite druska. Kepkite ant grotelių 14–18 min., kartais vartydami, kol apskrus ir suminkštės.
6. Iškepusias morkas nedelsiant sumaišykite su paruoštu padažu dubenyje. Paragaukite, jei reikia, papildomai pasūdykite.
7. Išdėliokite morkas ir avokado gabalėlius lėkštėje, užpilkite likusiu padažu ir apibarstykite mėtomis.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite šiltas arba kambario temperatūros.
• Puikiai dera su kepta žuvimi ar feta sūriu.
• Galima papildomai pabarstyti skrudintomis sezamo sėklomis ar pistacijomis.