Infinity Pool – gaivus kokteilis su mezcal ir salierais

Šis kokteilis – tai vasaros vakaro atgaiva su netikėtu ingredientų deriniu. Dūminis mezcal, subtiliai saldus Lillet, gaivus salierų ir citrinų sultys susilieja į elegantiškai išbalansuotą gėrimą. Idealus pasirinkimas baseino vakarėliui, ypatingai progai ar norint nustebinti svečius išskirtiniu skoniu.

🛒 Ingredientai

• 320 ml atšaldyto mezcal
• 320 ml atšaldyto Lillet blanc
• 160 ml atšaldyto cukraus sirupo (1:1 vanduo su cukrumi)
• 2,25 arbatinio šaukštelio salierų kartėlių (celery bitters)
• 200 ml vandens
• 320 ml šviežių salierų sulčių (iš ~12 salierų stiebų)
• 240 ml šviežių citrinų sulčių
• Papuošimui: rūkyta jūros druska ir plonai pjaustyti citrinų griežinėliai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Iki 1 dienos prieš patiekimą: dideliame 2 litrų inde sumaišykite atšaldytą mezcal, atšaldytą Lillet blanc, atšaldytą cukraus sirupą (1:1), salierų kartėlius ir vandenį. Uždenkite ir laikykite šaldytuve.
2. Iki 2 valandų prieš patiekimą: išspauskite šviežias salierų ir citrinų sultis. Supilkite į indą su likusiu mišiniu. Vėl uždenkite ir laikykite šaltai, jei iš karto nepatiekiate.
3. Prieš patiekdami: gerai išmaišykite.
4. Į kiekvieną žemą stiklinę įdėkite didelį ledo kubelį, supilkite kokteilį ir, jei norite, papuoškite citrinos griežinėliu ir žiupsneliu rūkytos jūros druskos.
Patarimas: naudokite itin šaltus ingredientus – tai leis gėrimui išlikti gaiviam be papildomo atvėsinimo.

🍽️ Patiekimo idėjos

• Patiekite labai šaltą, su dideliu ledo kubu žemoje stiklinėje.
• Dekoruokite rūkyta druska ant paviršiaus arba stiklinės krašto.
• Tinka gurmaniškiems vakarams ar vasaros šventėms.