Kiniški brokoliai su sojų pasta

Kiniški brokoliai su sojų pasta

Lengvas, bet skonio kupinas patiekalas, kuriame garuose troškinti kiniški brokoliai susitinka su sodria, saldžiai sūria sojų pasta. Tobulas garnyras ar net lengva vakarienė – greita, paprasta ir labai rytietiška!

🛒 Ingredientai

450 g kiniškų brokolių (gali būti brokoliniai stiebai ar brokolių giminaičiai),
60 ml sojų pastos (pvz., Yu Ding Xing arba artimiausia lietuviška alternatyva – tiršta saldi sojų pasta)

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Į puodą įpilkite ~2,5 cm vandens ir užvirkite. Įstatykite garinimo krepšelį, įdėkite brokolius, uždenkite ir garinkite apie 5 minutes, kol daržovės taps ryškiai žalios ir šiek tiek traškios.
2. Tuo metu didesniame dubenyje sumaišykite sojų pastą su 2 v.š. vandens, kad susidarytų vientisas, skystesnis padažas.
3. Išgarintus brokolius išdėliokite ant lėkštės ir tolygiai apšlakstykite paruoštu padažu.
4. Galite patiekti tiek šiltus, tiek kambario temperatūros.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite kaip garnyrą prie keptos žuvies, tofu ar ryžių. Skanu ir su kiaušiniu arba kaip vegetariškas užkandis šalia kiniškų koldūnų.