Kokteilis „That’ll Take the Edge Off“ – Sazerac stiliaus variacija

Kokteilis „That’ll Take the Edge Off“ – Sazerac stiliaus variacija

Tai gėrimas ne silpnų nervų žmonėms. Sazerac kokteilio įkvėpta versija su škotišku viskiu, žolelių užpilu ir absintu – tobula, kai reikia nuleisti garą ar pradėti vakarą su rimtu charakteriu.

🛒 Ingredientai

60 ml škotiško viskio (pvz., The Famous Grouse),
22 ml saldaus vermuto,
7 ml žaliojo Chartreuse likerio,
3 brūkštelėjimai Peychaud’s bitterių,
7 ml absinto (taurės paruošimui),
1 apvalios formos greipfruto žievelė (apie 2,5 cm),
Ledo – maišymui

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Paimkite gerai atšaldytą uolų (rocks) taurę ir į ją supilkite absintą. Sukite taurę, kad absintas padengtų sieneles, tada išpilkite likutį. Palikite taurę pasiruošusią.
2. Į maišymo stiklinę su ledu įpilkite škotiško viskio, saldaus vermuto, žaliųjų Chartreuse likerio ir įlašinkite 3 brūkštelėjimus Peychaud’s bitterių.
3. Gerai išmaišykite, kol gėrimas atvės (mažiausiai 20–30 sekundžių).
4. Perpilkite gėrimą per sietelį į absintu padengtą taurę (be ledo).
5. Virš gėrimo išspauskite greipfruto žievelę (žievele žemyn), kad išsiskirtų eteriniai aliejai, ir ją išmeskite.
6. Mėgaukitės atsargiai – tai gėrimas su galingu smūgiu.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite be ledo atšaldytoje taurėje. Puikiai dera prie tamsaus šokolado, stipraus sūrio ar kaip aperityvas prieš vakarienę.