Šie rankų darbo koldūnai iš Kinijos įkvėpto recepto yra švelnaus skonio, bet nepaprastai aromatingi. Purūs kiaušiniai, sultingi špinatai ir subtilus sezamo bei austrų padažo prisilietimas sukuria itin subalansuotą įdarą. Tobuli garuose virti koldūnai jaukiai vakarienei!
🛒 Ingredientai
85 g špinatų (idealiai – kiniškų),
8 dideli kiaušiniai,
2,5 v.š. lieso pieno,
1,5 a.š. druskos,
2 v.š. augalinio aliejaus,
1 a.š. sezamų aliejaus,
1 a.š. austrų padažo,
1 a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų,
24 virti koldūnų lakštai
🧑🍳 Gaminimo eiga
1. Užvirkite puodą vandens. Suberkite špinatus ir blanširuokite 30 sek., kol taps ryškiai žali. Perkelkite į ledo vonelę, atvėsinkite, nusausinkite ir susukite į marlę ar rankšluostį – išspauskite visą drėgmę. Smulkiai supjaustykite ir atidėkite.
2. Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu ir 1/4 a.š. druskos. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies ir supilkite kiaušinių mišinį. Maišydami kepkite apie 4 min., kol kiaušiniai suformuos minkštas garbanėles, bet dar bus kiek skysti. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
3. Sumaišykite kiaušinius su sezamų aliejumi, austrų padažu, likusia druska, pipirais ir špinatais. Įdaras turi būti vientisas, bet švelnus.
4. Kiekvieną virtą koldūnų lakštą laikykite delne ir dėkite po 1 šaukštą įdaro į vidurį. Išspauskite orą ir sulankstykite į „yuan bao“ formą – panašią į ašarėlę. Užspauskite visus galus, kad neišbėgtų įdaras.
5. Užvirinkite vandenį. Dėkite po 6 koldūnus vienu metu: virkite 2 min. ant stiprios ugnies, 1 min. ant vidutinės-stiprios ir dar 2 min. ant vidutinės. Jie iškils į paviršių ir taps purūs.
6. Išgriebkite kiaurasamčiu ir iškart patiekite. Kartokite su likusiais.
🍽️ Patiekimo idėjos
Patiekite su sojų padažu, aštriu čili aliejumi arba ryžių actu. Galima pagardinti šviežiais svogūnų laiškais ar sezamo sėklomis. Tinka ir kaip lengvas vegetariškas pagrindinis patiekalas, ir kaip užkandis dalijantis.