Lapinių kopūstų pesto su pilno grūdo makaronais

Lapinių kopūstų pesto su pilno grūdo makaronais

Kai norisi kažko žalio, sveiko ir kartu sočiai skanaus – šis pesto su lapiniais kopūstais, pistacijomis ir parmezanu atkeliauja į pagalbą. Paprasta, bet elegantiška vakarienė per 20 minučių!

🛒 Ingredientai

1 didelis ryšulėlis lapinių kopūstų (be stiebų),
Druska,
340 g pilno grūdo arba farro makaronų,
50 g žalių pistacijų,
60 ml alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelė,
30 g tarkuoto parmezano (+ papildomai patiekimui),
2 šaukštai nesūdyto sviesto,
Šviežiai malti juodieji pipirai

🧑‍🍳 Gaminimo eiga

1. Užvirkite didelį puodą vandens su druska. Lapinių kopūstų lapus virkite apie 30 sekundžių, kol suminkštės ir taps ryškiai žali. Išimkite su žnyplėmis ir perkelkite ant skardos ar lėkštės, kad šiek tiek atauštų. Išspauskite rankomis skysčio perteklių.
2. Tame pačiame vandenyje išvirkite makaronus iki al dente (pagal instrukcijas ant pakuotės).
3. Į maisto smulkintuvą ar galingą trintuvą sudėkite pistacijas, alyvuogių aliejų, česnaką ir 80 ml vandens. Plakite, kol gausite vientisą masę. Sudėkite virtus lapinius kopūstus, tarkuotą parmezaną ir plakite toliau, po šaukštą įpilant papildomo vandens, kol masė taps lygi ir kremiška.
4. Pesto perkelkite į didelį dubenį.
5. Naudodami žnyples, išgriebkite makaronus tiesiai iš vandens į dubenį su pesto. Sudėkite sviestą ir 80 ml makaronų virimo vandens. Maišykite, kol padažas apsivynios aplink makaronus. Jei reikia – įpilkite dar šiek tiek skysčio.
6. Patiekite apibarstę papildomu parmezanu ir šviežiai grūstais pipirais.

🍽️ Patiekimo idėjos

Patiekite su dar šaukštu pesto ant viršaus, pabarstykite skrudintomis pistacijomis ar šlakeliu citrinos sulčių. Puikiai dera su šviežiomis salotomis arba gruzdinta duona.